Тази година Световният ден на здравето е посветен на работата на медицинските сестри

Ваня Милева Последна промяна на 07 април 2020 в 00:00 3655 0

На 7 април 2020 г. целият свят ще почете работата на медицинските сестри и акушерките. На този ден ще напомним на световните лидери за важната роля, която тази категория медицински работници играе за защитата на здравето на населението на света.

Медицинските сестри и другите здравни работници са начело в борбата срещу COVID-19, От тях се очаква да осигурят висококачествено лечение и грижи, да помогнат на хората да се справят със страховете и тревожните им въпроси. Просто казано, без медицинските сестри битката с епидемията е невъзможна.

В тази Международна година на медицинската сестра и акушерката, Световният ден на здравето има за цел да обърне внимание на текущото състояние на професията на медицинската сестра и акушерката.

Те ще бъдат от жизненоважно значение, ако искаме да постигнем национални и глобални цели, свързани с всеобщия обхват на здравеопазването, здравето на майката и детето, инфекциозните и незаразните болести, включително психично здраве, готовност за спешни случаи и реакция, безопасност на пациента и предоставяне на интегрирани, ориентирани към хората грижи и др.

Да подкрепим и благодарим в Световния ден на здравето на медицинските сестри и акушерките за тяхната работа и грижи.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !