Този сайт проследява глобалното разпространение на коронавируса в реално време

Ваня Милева Последна промяна на 03 февруари 2020 в 10:05 45640 0

Броят на смъртните случаи на коронавируса, произхождащ от Ухан, Китай, достигна най-малко 300, а вирусът зарази над 17 000 души по целия свят.

Една карта, създадена от изследователи от Университета Джонс Хопкинс проследява и визуализира доклади за епидемията, използвайки данни от Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC), на Световната здравна организация, Китайските CDC, както и други източници за географско-информационната система.

По докладите картата следи всички потвърдени случаи, общата смъртност и всички оздравели пациенти. Всяка червена точка представлява огнище, като размерът съответства на относителния размер на огнището. Ако кликнете върху някое от кръгчетата, ще се покаже информацията за региона.

Заради паниката и объркването, които обикновено следват всяка нова епидемия, често невярната информация се разпространява бързо. Като добавим към объркването, че Китай изглежда е задържал оповетяването на информацията за болестта в първите дни.

Най-малко осем души са арестувани в Китай, обвинени в „публикуване или изпращане на невярна информация в интернет без проверка“ за коронавируса. Журналисти съобщават, че са заплашвани и задържани, след като са докладвали за вируса.

Карта в реално време, която показва колко бързо се разпространява вирусът по света. Кредит:  Johns Hopkins

Досега вирусът се е разпространил в 13 други страни, включително САЩ, Русия, Франция, Испания, Финландия.

Експертите очакват, че истинският брой на заразените хора е много по-висок от оповестения официално.

Според здравните специалисти заболяването, причинено от този коронавирус, ще бъде по-леко от ТОРС, Ухан е поставен под карантина и поне 12 други градове са наложили ограничения за пътуване, което засяга 33 милиона души.

Източник: Business Insider.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !