Трите европейски програми за зелени предприемачи за 2020 г. на Клийнтех България са отворени за кандидатстване

Клийнтех България Последна промяна на 30 януари 2020 в 10:46 1985 0

Кредит Клийнтех България

Клийнтех България открива три предприемачески програми за зелените предприемачи на България. В зависимост от нуждите и етапа от развитие на своята бизнес идея, потенциалните участници могат да кандидатстват за една или повече програми.

EIT Climate-KIC Акселератор България

За пета поредна година, единствената в Европа pre-seed акселераторска програма за стартиращи компании с решения за устойчив бизнес EIT Climate-KIC Акселератор ще подкрепя български предприемачески екипи.

Акселераторът е уникална програма, подходяща за млади компании, spin-off екипи и предприемачи с амбиция да лансират на пазара устойчиви бизнес решения, чисти технологии и иновации в областта на климата.

Всеки екип ще разполага с финансиране под формата на без-дялов грант в размер до 50 000 евро, за да достигне до първи продажби и инвеститори. Екипите също ще ползват експертиза за бизнес моделиране, финансово планиране, управление на интелектуалните
права, прототипиране и технологично валидиране, развитие на брандинг и продажби, за да развият компанията си до ниво инвеститорска готовност.

Програмата е част от инициативите на най-голямото публично-частно партньорство в Европа в сферата на климата – EIT Climate-KIC и работи в мрежа, обхващаща 24 държави на ЕС. Над 9 млн. евро са инвестициите на програмата в повече от 1200 стартиращи
компании, 30 от които са български. Тази година, българското издание ще се осъществи от април до ноември в София и ще подкрепи до 8 предложения.

Кандидатстването става онлайн оттук: https://www.climate-kic.org/ris/accelerator

Краен срок за кандидатстване: 1 март 2020

PowerUP! by EIT InnoEnergy 2020

За шеста поредна година най-голямото състезание за стартиращи компании в Централна и Източна Европа приема кандидатури от български предприемачи. Програмата е насочена към кандидати с бизнес решения с максимален срок до достигане на пазарна
реализация от 2 години, както и за стартиращи компании в ранна фаза на развитие (не повече от 5 години от датата на регистрация на компанията).

Селектираните участници ще преминат през двудневно обучение водено от международни експерти в подготовка за националната сцена, където международно жури ще селектира най-добрите екипи, които да продължат напред.

Финалистите ще отидат на международния финал в Полша, където ще представят и позиционират своя продукт. Журито, съставено от инвеститори от водещи европейски индустрии ще селектират печелившите екипи, които ще получат награда от EUR 50 000, както и достъп до акселераторската програма на EIT InnoEnergy с възможност за инвестиции до EUR 200 000.

Кандидатстването става он-лайн оттук: https://powerup.innoenergy.com/

Краен срок за кандидатстване: 5 март 2020

Danube Energy+ Tool

За първи път в България, Клийнтех България представя Danube Energy+ Tool - обучителна програма за млади хора с решения в идейна фаза на развитие. В рамките на програмата участниците ще получат задълбочено едномесечно обучение за изготвяне на бизнес концепция с възможност за последващо кандидатстване за инвестиции. Важно условие тук е, че програмата е насочена към млади индивиди и екипи до 35 годишна възраст.

Кандидатстването става он-лайн оттук: https://cleantech.bg/en/project/danube-energy/

Краен срок за кандидатстване: 28 февруари 2020


И трите програми търсят решения в следните направления: чисти технологии, устойчиви енергии, умни градове, мобилност, прецизно земеделие и устойчиво използване на земните ресурси, управление на ресурсите и кръгова икономика, чиста промишленост,
хранителни технологии, климатични иновации.

Повече информация можете да намерите на уеб страницата на Клийнтех България: https://cleantech.bg/project/danube-energy-2/

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !