Туристическите полети до Луната ще започнат до пет години

Наука ОFFNews Последна промяна на 24 февруари 2017 в 15:39 4006 0

Кредит Futuristic NEWS

Руската ракетно-космическа корпорация "Енергия" възнамерява да предложи на всички уникална услуга - туристически полет около Луната, съобщи РИА Новости.

В интервю директорът на "Енергия" Владимир Солнцев заяви, че Русия излиза за първи път на международния космически туристически пазар с предложение на обиколка на Луната с космическия кораб "Союз". По план първите лунни круизи трябва да започнат най-рано през 2021-2022. Условията на полета вече се обсъждат с потенциалните кандидати.

За реализация на туристическия полет около Луната трябва да се извършат два последователни старта - с първото изстрелване в орбита се извежда корабът "Союз", а с второто - ускорителният блок "ДМ" с допълнително херметично отделение. Те ще се скачат в орбита и блокът "ДМ" ще даде импулс за обиколката на космическия кораб около Луната. 

Сега "Енергия" работи за допълнителната защита и модернизация на корабите "Союз". Апаратът ще има по-добра топлинна защита, дaлечна радиовръзка, контрол на спускането в атмосферата с втора космическа скорост и съответните промени в редица други системи. 

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !