Участвайте в проекта „Посланик на технологиите и иновациите“, организиран от Майкрософт и Иновейшън Стартър

Кампанията „Посланик на технологиите и иновациите“ се реализира в рамките на програмата Youth Spark Live на Майкрософт

Наука ОFFNews Последна промяна на 14 януари 2016 в 15:43 3499 0

Майкрософт България и Иновейшън Стартър, агенция за иновации, партнираща на бизнеса и публичния сектор за развитие на култура на иновации, започват проект „Млади посланици на технологиите и иновациите“, който се реализира в рамките на програмата Youth Spark Live на Майкрософт и ще бъде фокусиран върху технологичните умения, дигиталната грамотност и развитието на креативно и иновативно мислене у младите хора в страната.

Основни партньори на проекта са „Заедно в час“ и фондация „Старт ЪП”.

Проектът „Посланик на технологиите и иновациите“ ще предложи напълно безплатно на български ученици, които са на възраст между 15 и 18 години и са на прага на своето кариерно ориентиране, възможност да използват и създават технологии, да чуят пратически съвети на утвърдени експерти в областта и успоредно с това ще предостави модел за развитие на иновативно мислене и комуникационни умения.

Младежите, които успешно преминат проекта и станат първите "посланици на технологиите и иновациите" в България, ще поемат отговорността и инициативата да предадат уменията си и да открият свои заместници в училищата, от които идват, за да продължат развитието на проекта и в бъдеще.

От 12 януари 2016, в рамките на трийсет дни, всички ученици в страната на възраст между 15 и 18 години, желаещи да участват в проекта, могат да номинират някого и да се самономинират за посланици на иновациите и технологиите в специалната фейсбук група и в регистрационната форма на сайта на Иновейшън Стартър. Всяка номинация трябва да представлява креативна автобиография само в шест думи и кратък отговор на въпроса:

Какво бихте променили с помощта на технологиите и как?

Стоте най-добри биографии, чиито млади автори ще вземат участие в специален форум и уъркшоп посветени на технологиите и иновациите, ще бъдат определени от комисия, в която участие ще вземат представители на Майкрософт, Иновейшън Стартър, посланикът на кампанията Анна-Мари Виламовска, експерти от „Заедно в час“, фондация „Старт ЪП“ и основните медийни партньори.

Стоте класирани за участие в проекта младежи, които ще станат първите „Млади посланици на технологиите и иновациите“ в страната, ще бъдат обявени до 7 март и ще имат възможност да посетят еднодневен уъркшоп в София през втората половина на март. В рамките на събитието те ще разработят свои собствени приложения за телефон, таблет или лаптоп чрез Майкрософт технологии; ще участват в няколко практически, интерактивни работилници на тема дигитална грамотност; ще работят върху модели за творческо и иновативно мислене и разрешаване на конкретни казуси. Техни лектори и ментори ще бъдат експерти от Майкрософт, Иновейшън Стартър, фондация „Старт ЪП” и „Заедно в час“.

На събитието младите хора ще могат също така да представят свои идеи за това как да се подобри българската образователна система с помощта на технологии, иновативни методологии и социални иновации. Те ще получат грамота-отличие и като първите „Млади посланици на технологиите и иновациите“ в България ще имат мисията да предадат наученето и „запалят” своите съученици за каузата на технологиите и иновациите.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !