Учени определиха нов вид сексуалност: дигитална

НаукаOFFNews Последна промяна на 29 ноември 2017 в 10:40 6183 1

Plan 9 from Outer Space 1959 ‧ Fantasy/Thriller

Според изследователи развитието на технологиите в близко бъдеще ще доведе до това, че мнозина ще предпочитат роботите пред истински партньори.

И с възхода на технологиите възниква нова категория интимност. Дигисексуалните хора или хората, които използват технологии за сексуално удовлетворение, скоро ще станат още повече, съобщава IBTimes UK.

"Може уверено да се заяви, че настъпи ерата на завладяващия виртуален секс", заяви Нийл Макартър (Neil McArthur), ръководител на Центъра за професионална и приложна етика към Университета в Манитоба и автор на новото научно изследване за дигисексуалността.

Макартър и екип от университета публикуваха статия в списание Journal of Sexual and Relationship Therapy, в която подробно се посочва необходимостта да се подготвим за идването на дигисексуалността.

"С напредъка на тези технологии, те все повече ще се разпространяват и приемат и много хора ще се идентифицират като "дигисексуални" - хора, чиято основна сексуална идентичност се определя чрез използването на технологиите, отбелязва Макартър, цитиран от Telegraph. "Много хора ще открият, че техните преживявания с тази технология стават неразделна част от тяхната сексуална идентичност, а някои ще ги предпочитат пред сексуалните отношения с хората". 

Авторите обясняват, че дигисексуалните са хора, чиито полови влечения са свързани с виртуалния свят. За удовлетворение на тези страсти в съвременния свят има все повече и повече нови възможности: триизмерно видео, някои компютърни игри, роботизирани секс-кукли и т.н.

Технологии като виртуалната реалност стават все по-реалистични и вече включват повече от всякога начини да задоволят сексуалните желания. Някои порнографски канали са започнали да предлагат триизмерни ролеви игри. Може би скоро реалистичните секс роботи ще станат достъпни като цена. Компанията Abyss Creations създаде "Android Love Doll", която владее 50 различни пози и идва в комплект с приложение, чрез които се обучава как да взаимодействат с потребителя.

Купувачите ще могат да подберат кукла по свой вкус, променяйки цвета на косата и други части на тялото. Много кукли имат реалистична силиконова кожа и някаква форма на изкуствен интелект, която ще позволи общуване с потребителя. Други могат да симулират оргазъм по време на секс. Засега някои компании продават такива роботи за повече от 20 000 долара, но тази цена вероятно ще падне с течение на времето.

"Няма съмнение, сексроботите идват", заяви Макартър. "Хората ще се привържат все по-силно със своите патрньори - роботи. Тези роботи ще бъдат съобразени  конкретно за удовлетворяване на желанията на хората и ще вършат неща, които хората - партньори не могат или не искат. Заради това много хора, най-вероятно ще започнат да използват роботи като тяхна основна форма на сексуално преживяване".

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16193

1

SC

30.11 2017 в 08:35

Виждам два сравнително противоположни варианта за развитие на този казус:
1. Някой ще хукне да защитава правата на роботите и виртуалните секс-партньори, при което дигисексуалните ще бъдат съдени за изнасилване на беззащитните машини.
2. ЛГБТ-джиите ще приобщят дигисексуалните и ще ги водят по своите прайдове, крещейки срещу „нарушените“ им права. Може дори да изведат няколко робота или снимки на виртуални личности от порно-игри.

Всъщност, май че японците вече изпревариха всички по този въпрос...