Уфолог: "Каменните кръгове" на Марс са извънземни руини (видео)

Наука OFFNews Последна промяна на 27 юни 2017 в 09:51 7992 0

Странни "каменни кръгове", които наскоро бяха заснети от марсоход, възпламениха странни спекулации относно техния произход. Най-невероятната от тях беше лансирана от аматьор-"ловец на извънземни", който я оповести във видеоклип по YouTube канала SecureTeam10.

"Това е много странна информация за камъни, поставени на едно място, в нещо, изглеждащо по много изкуствен начин. Това, което виждаме, изглежда коренно различно от кратерите на Марс и Луната. Изглежда като че ли тези скали са наредени в тази кръгла формация или това може да са вид руини, част от по-голяма структура, погребана под повърхността. Никога не съм виждал нещо подобно", се казва във видеото, оповестено от таблоида Sun.

Авторът на видеото дори сравнява формацията със Стоунхендж, който "все още е обгърнат от мистерия".

Каменните кръгове на Марс могат да са и естествено явление - но този факт не спира много хора от спекулации относно произхода им.

Ловецът на извънземни и преди е твърдял, че е "извадил на яве истината зад дългогодишното прикриване на съществуването на извънземни". SecureTeam 10 наскоро заяви, че е забелязал "извънземен космически кораб", който изстрелва светлинни лъчи по Земята, а също така и "извънземен танк" на повърхността на Луната.

Всъщност, желанието да се "очовечат" явленията, които не разбираме, да обясним всичко необяснимо с дейността на извънземни, е извън научния метод. Но е обект на науката психология, която тълкува това поведение с това, че човешкият мозък е склонен да търси нещо познато в непонятното, дори и за сметка на изкривяване на възприеманата реалност.

Феноменът се нарича парейдолия - психологическо явление, при което умът ни вижда познати модели там, където не съществуват. Всъщност, тази способност е важна за еволюцията на човешкия вид, тя ни помага да разпознаваме човешки лица например.

Откриването на "извънземни" структури на Марс не е трудно - само трябва да се отиде в Twitter акаунта на марсохода Curiosity, да се избере която и да било снимка и да се интерпретира по начин, по който въображението подскаже.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !