В Перу започна нашествие на опасни охлюви (видео)

Наука ОFFNews Последна промяна на 20 май 2017 в 09:57 19127 1

Кредит TreeHugger

Жителите на северните райони на Перу разказват за нашествието на опасни гигантски охлюви, съобщава NTD.tv. Властите призоваха всички местни жители да не докосват мекотелите с голи ръце, а да ги събират с ръкавици и убиват със солена вода.

Северните райони на Перу са подложени на нашествието на хиляди гигантски африкански охлюви. Според Международния съюз за опазване на природата, тези мекотели са сред стоте най-опасни видове живи същества на планетата. 

Биолозите твърдят, че тези охлюви търсят влажни и кални места, където се хранят с отпадъци и изпражненията на плъховете. Африканските охлюви са носители на вредни бактерии, паразити и заболявания.



В едно от местните села жителите откриват повече от 150 охлюва. Учените препоръчват да не се докосват охлювите с голи ръце, да ги събират с ръкавици и унищожават със солена вода. Смята се, че причината за нашествието е дъждовното време през последните няколко месеца. Перуанските власти сега проверяват информацията, че охлювите може да са донесени в страната от хора.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8005

1

Венцислав Вълчев

21.05 2017 в 08:39

Първо със солена водичка после панирани или варени