В повечето случаи затворът не възпира затворниците от бъдещи престъпления

НаукаOFFNews Последна промяна на 15 май 2019 в 14:27 2867 1

Кредит Pxhere

След анализ на данните за 110 хиляди затворници американски учени стигнаха до заключението, че след изтърпяване на наказанието повечето от тях продължават да извършват престъпления, съобщава Futurism.

Това е резултат от проучване, публикувано в понеделник в списание Nature Human Behaviour. В него екип учени от САЩ анализират 111 110 случая на престъпници и откриват, че няма връзка между изтърпяването на наказание в затвора и извършването на още престъпления по-късно.

Изследователите проследяват повторните престъпления след първа присъда. По-специално, повторните нарушения са намалели с близо 10% сред хората, които са изпратени в затвора, в сравнение с хората, които са осъдени на пробация.

Но тази минимална разлика обаче съществува само докато хората все още са в затвора за първото си престъпление - те не могат да бъдат осъдени за второ престъпление, защото все още са били заключени за първото.

Доказателствата сочат, че задържането в затвора на практика не се различава по ефективност от пробацията. При това, издържката на човек в затвора, както отбелязват изследователите, е много по-скъпо от пробацията.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

1

поп Дръвчо

15.05 2019 в 21:37

В Европа обаче, нещата са по-различни. Което се дължи на принципната разлика в организацията, управлението и изобщо работата на затворите.

България, разбира се, е нещо отделно.