ВВС: Не се притеснявайте от странните светлини в неделя, това е просто космически кораб

НаукаOFFNews Последна промяна на 05 октомври 2018 в 08:33 9158 0

На 18 юни 2018 стартът на ракетата Союз предизвика тези странни светлини в небето, които изплашиха жителите на Нижни Новгород, където се играха мачовете за Световната купа 2018.

Хората, живеещи в близост до военновъздушната база Ванденберг в Калифорния неделя вечер (7 октомври), може да чуят странен трясък и да видят необичайни светлини в небето.

Но Военновъздушните сили предупреждават, че няма нужда да се притесняват - случва се нещо съвсем нормално - една ракета ще се изкачи нагоре в космоса, ще се върне на Земята, коригирайки своята траектория и после (ако всичко върви добре), ще се приземи удобно на своите подпори за кацане близо до мястото на стартирането си.

Военновъздушните сили издадоха това предупреждение, защото, докато жителите на Флорида са свикнали с зрелището на приземяванията на SpaceX, това ще бъде първият опит за кацане на ракета Falcon 9 на Западното крайбрежие. Това обаче няма да бъде първото изстрелване от Ванденберг:


Ракетата, за която става въпрос, е планирана да стартира в 19:21 местно време, да пренесе сателита SAOCOM 1A в космоса и да се завърне на Земята скоро след това.

Според публикация във Facebook от 30-тото космическо крило на Военновъздушните сили във Ванденберг "местните жители" ще имат възможност да видят как ракетата се връща в базата, докато хората от окръзите Санта Барбара, Вентура и Сан Луис Обиспо ще чуят само гръмотевичните трясъци, ако времето е благоприятно.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !