Възможност за стаж в Европейската космическа агенция

Наука ОFFNews Последна промяна на 18 ноември 2015 в 16:39 9537 0

Кредит ESA

За първи път тази година българските току-що завършили студенти ще имат изключителната възможност за една година стаж в Европейската космическа агенция.

През април 2015 България подписа споразумение за сътрудничество с Европейската космическа агенция (ЕКА). В резултат на това споразумение се откриват нови възможности, както пред български високотехнологични компании, така и пред младежи без голям професионален опит.

Една от тези възможности е програмата "Young Graduate Trainee (YGT)", която позволява на млади новозавършили студенти и магистри да изкарат една година платен стаж в Европейската Космическа Агенция. Въпреки че повечето позиции са за студенти от техническите специалности (физика, химия, електроника, ИТ, биология), има възможности още и за студенти от хуманитарните специалности - журналистика, право, връзки с обществеността и т.н. 

Това е първата година, в която българи могат да участват в програмата.

Програмата за тази година е вече активна, като от днес са публикувани около 80 свободни позиции. Времето за кандидатстване е до 15 декември.

Тези стажове са много високо ценени в Европа и са сигурно начало на успешна кариера както в космическата индустрия така и в други насоки.

Договорите са за една година. А EКA ще осигури:

  • месечно възнаграждение € 2200 на месец;
  • пътни разходи в началото и края на договора (включително пътни разходи за съпруг и деца, ако те пребивават със стажанта по време на договора)
  • 2.5 дни платен отпуск на месец
  • здравна застраховка в рамките на схема за социално осигуряване на ЕКА

Към края на периода на обучение от стажантите се изисква да представят доклад за дейността и постиженията си през годината.

Повече за програмата тук.

Свободни позиции

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !