Вечер на талантите на учените в "Нощта на учените 2019"

Пенка Лазарова Последна промяна на 24 септември 2019 в 14:49 2562 0

В "Нощта на учените 2019" ще може да се насладите на Вечерта на талантите на учените с авторски изпълнения на учени в рими и ноти.

Събитието ще се проведе на 27 септември, петък, от 19 ч. в Аулата на Софийския университет, където акад. Георги Марков ще разкаже накратко за ролята на акад. Иван Евстр. Гешов за израстването на Българското книжовно дружество и изграждането на Българска академия на науките като единствена и най-голяма научна и обществена институция в България, а проф. Иван Лалов ще ни върне 130 години назад във времето, когато се създава Физико-математическия факултет на Софийския университет.

Ще ви представим един красив ум в дигиталната ера – математика доц. д-р Станислав Харизанов, а какво е да си жена в науката ще разберем от генетика гл.ас. д-р Олга Боянова, д.м. Ще бъдат представени и сборникът с поезия на учени „Стъпки 10“, както и последната стихосбирка „Театърът Природа представя..” на зоолога доц. д-р Данаил Таков.

Участват учени от различни поколения с авторски изпълнения на поезия поколения и в нестандартната роля на музиканти – певци и
инструменталисти: проф. Александър Милчев, проф. Николай Янев, доц. Миляна Чучкова, проф. Весела Кънчева, доц. Евгения Сендова, проф. Юлия Заберска-Мутафчиева, д-р Джина Дундова, д-р Райна Дамяни, доц. Веселин Босаков, доц. Данаил Таков, доц. Мариана Кънева, д-р Красимира Янкова, д-р Таня Желязкова-Тея, д-р Орфей Петков, Венцислав Йорданов, Светлин Маринов, Десислава Георгиева, Илиян Джанев, Венцислав Атанасов и Група за акустична музика “Vence & Friends” Габриела Миланова, Петя
Михайлова, Румен Спасов, Яница Дамянова и др.

В сайта на проекта Европейска нощ на учените 2019 K-TRIO 3 в секция "Публикации" можете да изтеглите сборника с поезия на учените "Стъпки 10" и в. „Homo Sciens“, в който има портрети на видни учени.

Очакваме ви на 27 септември, петък, от 19 ч. в Аулата на СУ.

Входът е свободен.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !