Видео на падането на метеорит в Съединените щати

Наука ОFFNews Последна промяна на 18 май 2016 в 11:02 5723 0

Метеорит е паднал в североизточната част на Съединените щати. Събитието е уловено от видеокамери.

Полицията в Портланд, Мейн е публикува видеозапис във facebook, направен от патрул. "Метеоритът (или извънземният космически кораб) бе уловен от камера около 00:50 часа. Да се ​​надяваме, че гостите са приятелски настроени. Може би са просто някои от приятелите на Стивън Кинг, дошли да го посетят" - шегува се полицай Тим Харис (Tim Farris).

Американското дружество за изучаване на метеоритите (American Meteor Society) е регистрирало над 400 наблюдения в щатите Мейн, Върмонт, Ню Хемпшир, Масачузетс, Роуд Айлънд, Кънектикът, Ню Йорк, Ню Джърси и Пенсилвания, както и в Канада, съобщава ABC news.

Въз основа на яркостта, обектът е вероятно космическа скала с размери между тостер и хладилник в момента на навлизането му в атмосферата, заяви Джеф Честър (Geoff Chester), говорител на Американската военноморска обсерватория (Naval Observatory) във Вашингтон.

Музеят по минералогия на Мейн (Maine Mineral & Gem Museum) обяви награда от 20 хиляди долара на този, който донесе парче от метеорита с тегло не по-малко от един килограм. 

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !