Видео пoказва момента, в който SpaceX пропусна да кацне след "най-трудния си старт"

НаукаOFFNews Последна промяна на 26 юни 2019 в 11:49 8005 0

Централният ускорител за малко пропусна платформата за кацане. YouTube / SpaceX

Една основна част от ракетата на SpaceX пропусна площадката си за кацане, падна в морето и експлодира по време на теста, който главният изпълнителен директор Илън Мъск описа като "най-трудният" в историята на компанията.

Около 9:30 ч. българско време във вторник ракетата Falcon Heavy излетя от Кейп Канаверал, Флорида, което бе третият й Старт от въвеждането й в експлоатация през февруари 2018 година.

Ракетата стартира с три ускорителя за многократна употреба, два от които се върнаха на земята. Но, както се вижда в това видео, третият, централният ускорител, нямаше този късмет:

Централният ускорител на централното ядро пропусна за малко плаващата платформа на SpaceX под името „Разбира се, че все още те обичам“, падна в морето и експлодира.

Илън Мъск, главен изпълнителен директор на SpaceX, написа: "Централното ядро е за RUD. То имаше най-малък шанс да успее" . RUD означава "бързо извънпланово разглобяване".

Тук е пълният запис на SpaceX на събитието. Можете да видите момента, в който ускорителят избухна около 35-ата минута във видеоклипа, от T+00:10:40:

Източниук: Business Insider

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !