Вижте най-подробната астрономическа панорама на Млечния път

Наука ОFFNews Последна промяна на 23 октомври 2015 в 08:42 2159 0

Кредит Ruhr-Universität Bochum

Новото изображение на Млечния път с разделителна способност от 46 милиарда пиксела хоризонтално е най-детайлната снимка на нашата галактика.

Невероятната панорама на Млечния път е построена на базата на наблюдения на 268 отделни области на галактиката. За да направят астрономите от Ruhr-Universität Bochum са работили около пет години с телескопите в пустинята Атакама, Чили. Те използвали получените данни, за да проучат яркостта на звездите за дълъг период от време и в резултат на новото изображение се появили повече от 50 000 нови обекти с променлива яркост, които никога преди това не са отразявани.

За по-удобно представяне и разглеждане разработчиците на сайта са добавили функцията за зумиране, така че може да се разгледа всяко кътче на Млечния път и да се проучи неговите известни или малко известни особености по-подробно.

Може да се запознаете с постижението на астрономите на тази страница.

Детайл от изображението на Млечния път. Източник: Ruhr-Universität Bochum

Водещият автор на изследването Мориц Хаштайн коментира, че такава детайлизация е необходима, за да се определят точно промените в позицията на звездите. По време на работата на екипа са открити 64 151 променливи източници на светлина, като 56 794 източници от тях до този момент не са били открити.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !