04 декември 2022
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Втора вълна на коронавирус в Сингапур. Скок на новите случаи

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 13 април 2020 в 00:09 139960
Кредит: CC0 Public Domain

Сингапур, който по-рано бе сочен като модел за справяне с болестта, се бори сега с бързо развиваща се втора вълна от инфекции.

Градът-държава бе сред първите, които съобщиха за случаи на COVID-19, след като вирусът се появи в Китай, но държи огнището на коронавирус под контрол със строг режим на тестване и проследяване на контактите.

Този месец обаче Сингапур отбеляза рязък скок в случаите на заболяването, което накара правителството да наложи твърди мерки, на които преди не се решаваше, включително затварянето на повечето работни места.

В четвъртък здравните власти съобщиха за 287, а в петък 198 нови случая и още 2 смъртни случая до 11 април, като общият брой на заразените в става 2 299 и 9 смъртни случая до неделя включително.

Кредит: https://www.worldometers.info/coronavirus/country/singapore/

Според глобалните стандарти тази цифра е ниска - общият брой на смъртните случаи в световен мащаб надхвърли 100 000 - но анализаторите смятат, че опитът на Сингапур е предупреждение към другите страни да бъдат нащрек, дори когато изглежда, че са минали пика на кризата.

Кредит: https://aatishb.com/covidtrends/?location=Singapore

Няколко азиатски страни, които успяха да овладеят случаите в ранните стадии на епидемията, сега са изправени пред втора вълна, тъй като се завръщат техни заразени граждани от чужбина, а се увеличи и локалното разпространение на вируса.

Огромните спални комплекси, в които се помещават предимно работници от Южна Азия, се превърнаха в горещи точки на епидемията в Сингапур, като досега там са регистрирани над 500 случая.

Властите поставиха под карантина няколко общежития, в които живеят десетки хиляди работници, и преместват голям брой в други жилищни сгради с цел да намалят вероятността от заразяване.

„Ние обръщаме голямо внимание на здравословното състояние на чуждестранните работници. Те дойдоха в Сингапур, за да работят за прехраната и да осигурят на семействата си обратно у дома", заяви в петък премиерът Ли Хсиен Лонг.

Източник:

Singapore sees jump in virus cases as second wave grows, MedicalXpress


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.