Забравете дроните, Falcon е персонален управляем аеростат (видео)

Иновативните балони могат да летят с дни, тихи са и напълно безопасни

Александър Александров Последна промяна на 30 август 2016 в 09:00 4207 0

Ако сте фенове на летящите дрони, вероятно и на вас ви се е случвало да се дразните, че малките машинки имат толкова ограничен период на използване с едно зареждане на батерията. И може би сте си мислили, колко хубаво би било да разполагате с нещо, което ще се задържи във въздуха с часове.

Е, вече има такова нещо. То се нарича Falcon и представлява персонален дирижабъл с дистанционно управление. Създаден е от американската фирма Arctic Sky и неотдавна стартира кампанията за финансиране на неговото производство в crowdfunding портала Kickstarter.

Със своята камера с висока резолюция, инфрачервени портове и друго оборудване Falcon може да извършва много от задачите, за които се използват дрони тип куадрокоптер. За разлика от тях обаче той е напълно безшумен, много по-безопасен и освен това може да лети в продължение на дни.

Пълен е с хелий, а корпусът му издържа силни удари с остри предмети. Може да се пренася лесно в багажника на кола и да полети почти веднага след като бъде напълнен с газ.

Възможността за по-дълъг престой във въздуха прави миниатюрния аеростат подходящ както за заснемане на спортни прояви и концерти, продължаващи с часове, така и за мониторинг на земеделски площи, за научни изследвания или за реклама.



Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !