Загадъчна болест уби 12 души в Либерия

Наука ОFFNews Последна промяна на 06 май 2017 в 13:54 13039 0

28 души се разболяха като 12 от тях умират в Либерия от неизвестна болест, обяви сайтът на Световната здравна организация.

Първият случай е регистриран на 23 април в област Синое. 11-годишно дете е прието в болница с повръщане, диария и объркване. То е починало в час, след като е прието.

До 4 май на лекарите са известни 28 случаи на това заболяване, 12 от тях - с фатален край. Повечето разболели се са от Синое и двама са починали в Монровия - столицата на страната. 

Всички пострадали на 22 април са присъствали на погребението на местен религиозен лидер в Грийнвил. Общо там са били 42 души, като всички от тях са под внимателното наблюдение от специалисти.

"Още не знаем какво ги е убило", - заяви пред CNN Сорбор Джордж, говорител на Министерството на здравеопазването на Либерия. При всички случаи са получени отрицателни резултати от изследванията за Ебола и мононуклеоза.

"На този етап общият риск от разпространението на заболяването е доста нисък - съобщава СЗАО. - Инцидентът е локализиран между участниците на погребението".

Предполага се, че причината може да е употребата на заразената храна или вода. Световната здравна организация препоръчва да се засилят мерките за хигиена и безопасност на храненето на местните жители на района, където са живели болните.

Данни за заболелите от ебола в Либерия.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !