Замръзнала котка оживя след размразяването си

НаукаOFFNews Последна промяна на 09 февруари 2019 в 09:53 12112 1

Кредит Animal Clinic of Kalispell

Запознайте се с котката Флъфи. Тя има невероятен късмет, след като миналия месец бе намерена погребана в сняг и все пак оживя.

Собствениците на Флъфи откриват котката си на открито, замръзнала и неподвижна извън дома си в Калиспел, Монтана, на 31 януари и веднага я откарват в местната клиника за животни.

Според ветеринарите, телесната температура на Флъфи е спаднала под 32° C. Всъщност тя е била толкова студена, че термометърът не успял да отчете температурата й, разказва IFLScience.

Андреа Дътер (Andrea Dutter), изпълнителен директор на клиниката за животни в Калиспел, разказва пред репортери, че персоналът се е опитвал да повиши телесната температура на Флъфи по различни начини - топла вода, сешоар и топли хавлиени кърпи.

„И накрая я поставихме в топла кутия за котки”, съобщи Андреа Дътер за The Washington Post. „Това изглежда свърши работа”.

Когато ледът най-накрая се разтопява, екипът забелязва признаци на нараняване, които според тях са попречили на Флъфи да се прибере в дома си по време на екстремните студове.

Добрата новина е, че Флъфи след една прекарана нощ във ветеринарната клиника се връща у дома „с останалите си осем живота”. Една седмица по-късно и тя е напълно възстановена.

Флъфи у дома, напълно възстановена. Снимка: Animal Clinic of Kalispell

Флъфи не е единственото животно измръзнало по време на полярния вихър, който засегна големи части на Северна Америка през миналия месец и доведе до рекордно ниски температури от минус 40 ° C, а големи части от Ниагарския водопад се превърнаха в лед .

Вижте тази публикация в Instagram.

When survival is the only option! @wectnews @wral @wraloutandabout #aligator #snow #ice #winter #survival #oib #oibswamppark #wilmingtonnc #visitmyrtlebeach #visitnc

Публикация, споделена от Shallotte River Swamp Park (@oibswamppark) на

Алигаторите, живеещи на територията на Блатистия парк (Swamp Park) в река Шалот, Северна Каролина, САЩ, буквално замръзнаха в леда. Почти цялото им тяло е скрито под леда - над него може да се види само част от муцуната на алигаторите.

Но алигаторите от Swamp Park, както и много други влечуги като игуани и костенурки правят това като адаптация към по-студените условия на променената среда. След това се "размразяват" и продължават да живеят нормален живот.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

1

поп Дръвчо

10.02 2019 в 16:32

Чак па оживя. Жива си е била през цялото време, даже е дишала като я намерили. Хора са размразявали и без дишане. Портално кръвообращение, едно-друго. После не винаги всичко им работи ама то няма идеални неща.

Язе па като малък имах хамстери. Ииии у дома отоплението беше малко кът, особено като бяхме на училище. На няколко пъти ги намирах вкочанени и ги размразявах с ръце. Ама накрая 3-4 поредни дни замръзване и размразяване им дойдоха в повече. Голяма мъка ми беше.