Заплетена диаграма показва сложния любовен живот на пингвините в Киото

Ивайла Сопотенска Последна промяна на 08 юли 2020 в 11:26 4720 0

Кредит Twitter - Oliver Jia

Пингвините са известни с връзките, които формират, и грижата, която двойките полагат за да измътят яйцата си. Още по-забележителното е, че често бащите остават да мътят и дори в някои зоопарковe мъжки пингвини заедно отглеждат изоставени яйца.

Важно е да припомним обаче, че съществуват много различни видове от симпатичните птици и логично те имат различни подходи в любовта, така, както горилите, хората и бонобо следват своите собствени правила, макар и всички да са човекоподобни маймуни.

Някои пингвини формират двойки до живот и завръщайки се от търсенето на храна се откриват и започват заедно размножителния сезон, докато други предпочитат да са по-свободни. Повечето зоопаркове следят тези взаимоотношения, поне когато става дума за ново поколение, но аквариумът в Киото превръща наблюденията си в диаграма. И Оливър Джия (Oliver Jia) изследовател по международни взаимоотношения я споделя със света в своя профил в Twitter след посещение на парка.

Ако някой смята, че еднополовите връзки са "срещу законите на природата", тази диаграма има няколко новини. При пингвините възрастта също няма значение и един от мъжките е във връзка със своята пра-леля, 17 години по-възрастна от него.

Дори когато изключим връзките, отбелязани с въпросителна, все още има достатъчно материал за написването на сапунена опера, която да продължава с години.

Потребителите в Twitter обръщат внимание на няколко особено интересни случая - като тази женска, отговорна за шест разбити сърца, която според тях трябва със сигурност да стане героиня на сериал. 

Други обръщат внимание на още по-интересен феномен. Пингвините понякога се опитват да флиртуват с гледачите си. Ще приемем, че тази връзка изразява само платонични чувства на приятелство и привързаност между пингвина и неговия гледач, в противен случай със сигурност нямаше да е публично оповестена.

Ако се интересувате от още пингвински истории можете дoри да проведете видеочат на живо с пингвините в аквариума на Нова Зеландия, който е известен с таблото си за "добър" и "лош" пингвин, подобно на класациите за служител на месеца.

Източник: IFLScience - Kyoto Aquarium Has A Board Explaining Its Penguins' Complicated Love Lives And It's Adorable

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !