Започна приемът в СофтУни Свелина за 2020 г.

СофтУни Свелина Последна промяна на 27 ноември 2019 в 11:12 2482 0

Технологиите вече са абсолютно неделима част от ежедневието на съвременния човек. Ето защо дигиталните умения имат решаваща роля за бъдещето на новото поколение – необходими са както за нормалното всекидневие, така и за развитието в професионален аспект. 

СофтУни Свелина насърчава технологичната революция в съвремието и цели да постави младите хора в основата на нейния механизъм. Поставяйки фокус върху съвременното обучение, екипът на гимназията е горд с постигнатите до момента резултати. В началото на учебна 2019-2020 година, общо 140 младежи, изпълнени с вдъхновение и любопитство, влязоха в клас.

Какво стои зад успеха на учениците в гимназията, както и подробна информация за записванията за следващата учебна година, можете да видите в следващите редове.

Качествено, практически насочено образование, с дългосрочна перспектива

Има няколко основни принципа, чието прилагане прави формулата на СофтУни Свелина толкова успешна и добавя стойност за учениците:

• Образование, отговарящо на изискванията на съвременния свят

Дигиталните умения в съвремието ни са задължителна част от успешното сформиране на професионално реализирали се млади хора. В отговор на тази потребност се ражда идеята за първата частна гимназия, в която учениците да придобиват ИТ и дигитални умения. Нещо повече - подготовката във възраст, в която учениците избират профил за своето развитие, играе решаваща роля в подготовката им за очакващото ги перспективно бъдеще.

• Практическа насоченост

Най-често образованието в училище е почти изцяло теоретично и не отговаря на потребностите на ученици, развиващи се в иновативна и технологична нова ера. Залагайки на подхода „учене чрез правене“, в СофтУни Светлина учениците упражняват своевременно всяко новопридобито умение и надграждат знанията си, чрез различни практически проекти.

• Дългосрочна перспектива

В гимназията даваме възможността на младите хора не само изберат професионалното направление, по което да се обучават, но и възможността да тръгнат по перспективна за тях пътека, която да ги доведе по-лесно до мечтаната от тях професионална реализация.

• Допълнителни инициативи

Освен учебната подготовка, училището предлага и множество извънкласни дейности. Тяхната цел е да разнообразяват ежедневието на учениците, като им позволява да участват в различни групови занимания и да подобряват физическата си активност, да трупат полезни нови умения и топли емоции и спомени.

Специалностите в СофтУни Светлина

В СофтУни Светлина учениците мотат да избират между 3 обособени специалнсоти:

• Приложно програмиране

В това професионално направление младите хора имат възможност да придобият онези умения, които ще са им необходими за успешна реализация в сферата на софтуерната разработка. Освен изучаване на различните програмни езици и платформи, учениците усвояват и ключови умения като алгоритмично мислене, умения за разрешаване на проблеми, работа в екип и много други.

• Графичен дизайн и мултимедия

В основата на всеки успешен бизнес стои добрият дизайн.
Специалността „Графичен дизайн и мултимедия“ включва изучаване на някои от най-популярните софтуерни програми в областта на дизайна, а учениците ще придобият всички необходими умения и ще се запознаят със съвременните техники и тенденции в дизайна, за да могат да се реализират успешно като дизайнери в бъдеще.

• Дигитален бизнес, маркетинг и предприемачество

Днес дигиталният маркетинг все по-засилено измества традиционния такъв. Учениците, които избират тази специалност, изучават различните дигитални канали и платформи, както и кои са приложимите концепции за успешно изграждане на стратегии и кампании. В обучителната програма са застъпени реални казуси от практиката, които подготвят гимназистите за реалната работна среда.

Приемът за СофтУни Светлина е отворен

Приемът за следващата учебна година – 2020/2021, започна. Кандидатури могат да подават всички ученици, които вече са завършили 7 клас. Процедурата по кандидатстване е улеснена максимално:

- Първата стъпка е попълване на онлайн формуляра за кандидатстване;
- След това СофтУни Светлина се свързва с родителя, за да организираме провеждането на интервю с него;
- Накрая кандидат-гимназистът държи приемен изпит. Общият бал се образува от 3 компонента - среден успех на ученика от 1 до 7 клас, оценка от приемния изпит и интервюто, проведено с родителя.

Изпратете кандидатурата си още сега! За допълнителна информация и записвания - посетете линка!

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !