Започват две мащабни състезания за бизнес идеи в сферата на чистите технологии

Наука OFFNews Последна промяна на 04 април 2016 в 17:20 2317 0

ClimateLaunchpad и KICkoff са две от най-мащабните състезания за стартиращи бизнес идеи в сферата на чистите технологии (cleantech) в Европа.

В тях се включват общо над 25 страни от ЕС, като България не прави изключение. В периода април-юли 2016 г. ще се проведе националната кампания по набиране и одобряване на най-добрите български cleantech стартиращи фирми, като всяко състезание ще излъчи ТОП 3 български екипа, които ще имат право да вземат участие на Европейския финал – за участниците в KICkoff във Варшава, Полша в края на Септември 2016, за участниците в ClimateLaunchpad в Талин, Естония в края на Октомври 2016.

През изминалата година, във фазата на кандидатстване за ClimateLaunchpad 2015, се включиха 28 български екипа от цялата страна, като 16 от тях бяла класирани на националния финал.

Сред тях са студенти, стартиращи фирми, предприемачи, изследователи и служители, които представят своите бизнес идеи, свързани с предизвикателствата на климатичните промени. Най-добрите бизнес идеи ще получат достъп до Climate-KIC Accelerator.

За първа година екипи от България ще могат да се включат в състезанието за cleantech идейни проекти в сферата на енергетиката и възобновяемите източници - KICkoff. Победителите от националните финали ще мерят сили с участници от още 6 страни от ЕС. Отново най-добрите бизнес идеи ще получат достъп до KIC InnoEnergy Accelerator.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !