Зашеметяващо видео на SpaceX на излитащите и кацащи ракети на компанията

Наука ОFFNews Последна промяна на 10 август 2016 в 10:12 3928 0

Изумително ново видео от частната компания SpaceX улавя невероятно подробна гледка на изстреляните нагоре и завърнали се ракети, разказва Space.com.

Новият клип показва високоскоростни кадри на някои от нощните изстрелвания на ракетата Falcon 9. Той дава възможност на зрителите да видят подробности, които обикновено не се улавят в кадрите в ниска разделителна способност. Например, докато огнената колона, излизаща от ракетния двигател обикновено се проявява като ярка бяла размазана диря, видеото с висока резолюция показва някои подробности от текстурата и вътрешната структура на огнения стълб.

Кадрите във видеото са взети от различни гледни точки, включително и много близък план на Falcon 9 и изглед на първата степен на ракетата, когато се отделя от полезния товар, за да се върне обратно на Земята за кацане.

Горната и долната степен на ракетата Falcon 9 разделени в нощното небе, както се вижда на кадрите с висока резолюция 
Източник: SpaceX

Мисиите, които се появяват във видеото по реда на показването им са:

  1. изстрелването на спътниците JCSAT-14 от май 2016 г.
  2. стартът на мисията CRS-9, отделянето на степента, струята на двигателя и повторното запалване от юли 2016 г.
  3. приземяването на Orbcomm от декември 2015 г.
  4. огненото кацане на CRS-9 през юли 2016. 

SpaceX в момента доставят комерсиални и товари на НАСА в космоса с помощта на Falcon 9, а компанията се стреми да направи първата степен на ракетата изцяло за многократна употреба. 

SpaceX успешно приземи пет степени на Falcon 9, но все още не е използвала повторно някоя от тях. Историческият първи полет на повторно употребявана първа степен на Falcon 9 ще се случи най-рано през тази есен, каза основателят и главен изпълнителен директор на SpaceX Илон Мъск.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !