Жените са по-щастливи, когато са сами. Ето защо

НаукаOFFNews Последна промяна на 16 ноември 2017 в 00:00 7712 0

Днес самотните жени вече не се чувстват несигурни. За много от тях това означава независимост и възможност да се фокусират върху важните цели в живота си.

Според нов доклад на потребителския анализатор Mintel 61% от британските жени са доволни от това, че са сами, в сравнение с 49% от мъжете в същото положение.

Проучването показва също така, че 75% от самотните жени и само 65% от самотните мъже, не са търсили връзка през изминалата година.

Разликата е най-забележима при хората на възраст 45-65 години - 32% от жените са щастливи, че са сами, докато само 19% от мъжете се чувстват доволни в същото положенние.

Контрастът може да се дължи на това, че жените трябва да работят повече, отколкото мъжете, когато имат връзка, обяснява д-р Емили Грънди (Emily Grundy) от Университета в Есекс, Великобритания.

"Има доказателства, че жените отделят повече време за домашни задължения, отколкото мъжете и мисля, че те също така полагат повече усилия, за да запазят връзката си - така че вършат повече домакинска работа, готвене и други неща", коментира Грънди пред The ​​Telegraph.

Тя също така заяви, че мъжете са склонни да разчитат на партньорките си, докато жените са по-склонни да имат близки приятели и социални среди.

"Общоприето заключение от много изследвания е, че жените, които нямат партньор, обикновено се занимават с повече социални дейности и имат повече приятели", добавя Грънди.

"Открих, че има огромни предимства да живееш сам", споделя професор Белла Де Паоло (Bella DePaulo), социолог в Калифорнийския университет, Санта Барбара, пред Evening Standard. Тя изследва как самотата засяга хората и как другите възприемат хората, които живеят сами.

"Жените са по-склонни да се насладят на уединението, отколкото мъжете. Жените, които живеят сами, смятат, че самотата е прекрасно време за възстановяване, творчество и лично израстване. И дава много повече възможности да изградите живота, който искате, като пътувате, следвате увлеченията си и правите смислени неща. '

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !