Зимна буря покри със сняг пустинен район в Саудитска Арабия (снимки)

НаукаOFFNews Последна промяна на 27 януари 2018 в 12:35 5156 0

Кредит tiniskwerl@tiniskwerl

Когато чуем за Саудитска Арабия, картината, която ни идва на ум е пейзаж от палмови дървета, пустини и камили. Но един регион на тази гореща страна бе сполетен, макар и временно, от снежна буря.

В района на планините Табук в Северозападна Саудитска Арабия падна сняг на 26 януари и жителите на близките градове излязоха да се насладят на рядкото явление. Най-силният снеговалеж бе в планината Ал-Лауз, която се премени в бяло и мнозина се възползваха от възможността да покарат шейни и да си организира пикник с огън на открито.

В този район пада сняг всяка година, но се стопява в рамките на няколко часа, изпълвайки с кал пътищата. Арабските медии съобщават, цитирани от IBTimes UK, че Червения полумесец, Гражданска защита и граничните служители, заедно с местните власти водят наблюдение и контрол на тълпите, за да реагират при извънредни ситуации.

Студеният фронт в Саудитска Арабия ще продължи и през следващата седмица и се очаква температурите да паднат до -2 ° С, заяви Хюсеин Ал Катани (Hussein Al-Qahtani), говорител на Централната служба по метеорология и опазване на околната среда.

Ливан също е подложен на подобни бури, а областта източно от Бейрут е покрита със сняг.

По-рано този месец, части от пустинята Сахара също се покриха със сняг за трети път от 40 години насам. Според Forbes, редкия феномен е предизвикан от високото налягания в цяла Европа, които изтика студения въздух към Северна Африка.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !