Зомби-апокалипсис: Еноти, болни от зловеща болест, бродят в Чикаго

Ивайла Сопотенска Последна промяна на 17 май 2019 в 00:00 4918 0

Снимка: pixabay

Полицията в предградията на Чикаго, Илинойс, предупреждава жителите да са внимателни за "зомби миещи мечки", които обикалят в района. 

Тези животни са получили зловещото си име, заради заболяване, което ги кара да ходят изправени, да се шляят безцелно и да показват зъбите си. Въпреки че приличат на космати зомбита, най-страшното в случая е, че може да предадат смъртоносната болест на кучета. 

Заболяването куча чума се причинява от вирус, който засяга някои бозайници като миещи мечки, лисици, койоти и скунксове. Домашните кучета също са поддатливи на заболяването. Болните животни отделят гной от очите, кашлят, вдигат висока температура, губят апетит и стават летаргични. Вирусът атакува дихателната, стомашно-чревната и нервната система и усложнения като гърчове и пневмония може да доведат до смърт при кучетата.

Болестта се разпространява бързо при кучетата по въздуха. Това означава, че кучетата, живеещи близо до болни ракуни лесно могат да се заразят. За щастие има ваксина срещу това заболяване и тя се поставя заедно с ваксината за парвовироза, кучешки аденовирус и бяс, но кучетата с компрометиран имунитет са в по-голям риск. 

Докато има епидемия от куча чума по ракуните в Ривърсайд, Чикаго, местната полиция препоръчва собствениците да следят любимците си. Те трябва винаги да са под наблюдение навън и да не се допуска контакт с диви животни. 

Без значение дали имат любимци или не, жителите на Ривърсайд могат да помогнат в квартала си като съобщават на полицията за болни миещи мечки със странно поведение. 

Източник: Mentalfloss

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !