БНТ ще излъчва предаване за конспиративни теории и мистика

НаукаOFFNews Последна промяна на 16 януари 2019 в 14:25 19424 4

Кредит БНТ

От края на януари, всяка неделя от 18:30 часа БНТ2 ще излъчва предаването „Новото познание“ с водещ Стойчо Керев.

От Българската национална телевизия обявиха, че епизодите ще представят "различни гледни точки за произхода на човека, неразказвани факти и малко известни хипотези за различни исторически събития".

На сайта на БНТ „Новото познание“ е анонсирано като "предаване за мистика, наука и конспиративни теории"

От Българската национална телевизия признават, че "обективността е понятие с нюанси" и обещават, че "детайлите предизвикват умовете и отключват съзнанието към неизказаното на глас".

В PR съобщението се казва, че гост лекторите от България и чужбина ще са "посветени личности" и че ще ни запознаят "с тайните на свободната енергия" и "алтернативни теории за човечеството от древни времена", както и с "хилядолетни знания за науката, мистиката и конспирациите".

„Българите са едни от най-духовните същности и е нормално да имат повишен интерес към такива теми. Все по-често скриваното от очите на хората познание става обект на изследвания от различни автори. Днес мнозина се питат каква е причината да ни заблуждават различни кръгове управляващи света? Отговорът е повече от категоричен - упражняването на власт. Масони, илюминати, сциентолози и представители на различни тайни общества спорят за контрола над планетата всекидневно. Точно сега в тези последни дни хватката над умовете на човечеството започва да отслабва и невидимото става видимо“ – споделя Стойчо Керев – автор и водещ на предаването.

Той е познат на телевизионните зрители от ефира на БНТ с предаването „Събота късен следобед“ и като част от екипа на „Всяка неделя“. 

Стойчо Керев стартира едноименния си проект „Новото познание“ през март 2016 г. Сред заглавията на сайта му са "Как да се свържем с вселенския интелект", "Пътят на душите: избираме ли родителите и семействата си?", "Мъдростта на шаманите: какво мислят те за психичните заболявания?", "Нови тълкувания за цвета на аурата и нейната сила", "Страховитите признания на „бащата на ваксините“" и други подобни.

Телевизионните епизоди на „Новото познание“ с продължителност 27 минути ще започват да се излъчват от 20 януари 2019 г. в ефира на обществената телевизия.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8560

4

Людмил Трифонов

28.01 2019 в 20:47

Добра идея. Може да се научи нещо повече, в сравнение с осветените от Светия дух научни клишета на официалната наука. Защото не трябва да се забравя, че вън от точните науки има море от митове, субективни предположения, авторитетни обяснения и малки острови от прецизно доказуема истина и съответствие на реалността. Само посредствени индивиди могат да се тревожат за собствените си съчинения и наизустени научни догми, заплашвани от опровергаване от "популистки" публикации и апокрифни истини.

9026

3

Георги Бонджов

17.01 2019 в 22:22

НЕ искам бюджетните пари в които са и моите данъци, да се използуват за глупости. Уволнете БНТ!

152

1

Socerez

17.01 2019 в 08:06

България затъва все повече в съветско средновековие!