17 февруари 2019
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Говорят медиците
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Конспирация: Експедицията до Плутон е фалшива

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 20 юли 2015 в 10:4560732
Снимка: gizmodo.com

Вероятно няма значително постижение в космоса, без да бъде подложено на съмнение от любителите на конспиративни теории. Намериха се такива и за мисията до Плутон.

И досега има многобройни привърженици на конспиративни теории оспорват реалността на посещенията на американците на Луната като много от тях не знаят, че има няколко експедиции. Е, сега той набира популярност движение, чиито последователи вярват, че проектът New Horizons е фалшив. А причината, заради която правителството лъже данъкоплатците е желанието да се "усвоят" милиарди долари, които уж отиват за проекта, а всъщност парите са насочени към други цели.

Освен това има и хора, които вярват, че експедицията е реална, но в всъщност учените прикриват какво е намерено в системата Плутон-Харон.

Кои са най-ярките материали на любителите на правителствените заговори:

Това видео е създадено от човек, който вярва, че всички изображения, получени от New Horizons, са моделирани в някое филмово студио.

Неговото доказателство? Човекът е снимал Юпитер, използвайки своя телескоп. И той смята, че след като неговото изображение на Юпитер, направено от разстояние от 400 млн мили е по-качествено от снимките на Плутон, получени от New Horizons на разстояние 9 милиона мили, цялата експедиция е фалшива.

Такава е логиката и на другите поддръжници на "конспирацията мисия Плутон".

Pluto? You all having fun with this fake cgi pic !!! #NASA #NASAHoax biggest lie in history!!!!! #WakeUpAmerica they lied about that to
- TruthnotWar2115 (@ TruthSeeker2115) 14 юли, 2015

Плутон? Всички се забавляват с тази фалшива CGI снимка !!! #NASA #NASAHoax - най-голямата лъжа в историята !!!!! #WakeUpAmerica те излъга за това

Страница на статията : 010203

Препоръчани материали
Петър 20.07 2015 в 15:48 2
+ 5
- 0
Още нещо, като гледам първите снимки, нямат нищо общо с официалните снимки на НАСА. На снимки от LORRI направени от 15милиона км, ясно се виждат разни едри детайли по повърхността на Плутон. Не знам господина "конспиратор" от къде черпи своята информация или просто търси под вола теле.
Петър 20.07 2015 в 14:43 1
+ 8
- 0
Добре, че е Интернет. Не знам дали светът е станал глобално село, но глобална лудница със сигурност.
 
Още от : Скептик
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.