Лазерно създадени фантомни изображения са възможно обяснение за НЛО (видео)

Ваня Милева Последна промяна на 27 май 2020 в 13:19 10816 0

НЛО. Кредит: US Department of Defense

Разработена от военните лазерна технология, която може да създава както 2D, така и 3D изображения в небето, може да е потенциално обяснение за някои неидентифицирани въздушни явления.

Американските военноморски сили са патентовали през 2018 г. лазерна плазмена технология, съобщава американският журналист Дейвид Хамблинг (David Hambling) в Forbes. Авторът предполага, че тази технология може да обясни докладите за НЛО, състоящи се от свидетелства на очевидци и визуални материали за които се съобщава през последните години от пилоти на изтребители и наземния персонал на ВМС на САЩ. Пентагона наскоро потвърди автентичността на кадрите.

Това се основава на многогодишни лазерни плазмени изследвания и предлага метод за промяна на играта за защита на самолета от ракети, търсещи топлина. Той може също да даде представа за източника на някои скорошни наблюдения на НЛО от военни самолети.

Хамблинг предполага, че технологията, която може да е в основата на това лазерно плазмено изследване, се фокусира върху индуцираните с лазер плазмени нишки (LIPF - laser-induced plasma filaments). Тези LIPF могат да бъдат създадени от лазера, инсталиран на известно разстояние - от десет до стотици метра. LIPF могат да излъчват светлина с всякаква дължина на вълната - видима, инфрачервена, UV и терагерцова. Тези „фантомни изображения“ или „плазмени НЛО“ са предназначени да заблудят инфрачервените и други сензори на търсещи ракетни системи, за да се осигури оптимална защита на военните самолети и вертолети.

Forbes поиска, но не получи коментар от Военноморските сили относно патента. Този патент описва как лазерният източник е инсталиран на гърба на въздухоплавателното средство. "Лазерният източник е конфигуриран да създава лазерно индуцирана плазма като лазерно-индуцираната плазма действа като примамка за евентуална заплаха за самолета". Единично 2D или 3D изображение, което се появява в сканиращото устройство, намалява наполовина шансовете на ракетата да постигне целта си. Новината излезе доста бързо, след като Пентагонът потвърди миналия април автентичността на видеоклиповете с НЛО на военноморския персонал. Обектите във видеоклиповете изглежда правят резки движения, които се считат за много малко вероятни за реални самолети, например въртене във въздуха и придвижване с безпрецедентна скорост.

Ракетите с топлинно насочване се фокусират върху инфрачервените емисии на изгорелите газове на реактивни двигатели. Изпуснатите горещи газове от реактивния двигател буквално блестят като маяк в инфрачервената област, което ги прави лесни мишени. По време на атака пилотите могат да отвлекат вниманието на ракетата с "примамка", но това е само за няколко секунди. Лазерните плазмени разработки предлагат по-добри възможности за отклоняване на ракетите. Интензивният лазерен импулс може да йонизира и да произведе изблик на светеща плазма.

През 2015 г. японската компания Burton Inc. демонстрира лазерна система, която създава движещи се 3D изображения във въздуха със серия от бързо генерирани плазмени изблици. Те дори могат да се докоснат.

Източник

U.S. Navy Laser Creates Plasma ‘UFOs’,  Forbes

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !