30 ноември 2022
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Най-новото предизвикателство в интернет - глупаво и смъртоносно

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 16 януари 2018 в 00:28 97113
Tide Pod Challenge е най-новото предизвикателство за интернет и може да бъде смъртоносно. Снимка: YouTube

Спомняте ли си, как родителите ви казваха "ако твоите приятели скочат от прозореца, ти ще го направиш ли?"

Е, тези тийнейджъри скачат, без да се замислят, разказва Медисън Дапчевич (Madison Dapcevich) в IFLScience

Към дългия списък от изключително глупави предизвикателства през последните години се добави най-новата и най-абсурдната и глупава интернет мода: #TidePodChallenge. Този път тийнейджърите поглъщат капсули за пране Tide Pods и го публикуват на видеоклипове в интернет.

Всичко започва като на шега с една статия е сатиричния сайт Onion, разказана от гледната точка на дете, изкушавано от примамливите изглеждащи като бонбони капсули за пране. Както се оказва, яденето на сини и оранжеви капсули за пране причинява сериозни вреди - а в някои случаи и смърт.

Малките деца и възрастните с деменция са изложени на риск от поглъщането на отровните капсули за пране. Доклад от 2017 съобщава, че две деца и шест възрастни с когнитивни нарушения са починали през последните пет години от поглъщането на капсули.

Неправителствената организация Consumer Reports съобщава, че между 2012 г. и 2017 г. има над 38 000 случая на хора, пострадали по различни начини от препарата - чрез поглъщане, вдишване, попадал в очите или абсорбиран през кожата. 

Капсулите за пране имат списък от съставки, които са токсични за хората, включително полимери и линеен алкилбензен сулфонат.

Tide има цяла страница, посветена на безопасната употреба на продуктите и съветва незабавно да се обадите на лекар и да изпиете чаша вода или мляко, ако сте погълнали продукта. Да не се предизвиква повръщане.

Ако вие или някой ваш познат е погълнал капсули за пране, обадете се на спешна помощ.

Но не го правете, има и по-безопасни начини да станете известни в мрежата.


+ 9
- 0
И после ще ми разправят че Дарвин така па онака. Изобщо не е говорил празни приказки.
theprofet
Рейтинг : 6947
18.01 2018 в 12:19 2
+ 15
- 0
Нормален естествен подбор. Света няма нужда от тъпанари, които без значение поради каква причина биха изяли перилен препарат.
SC
Рейтинг : 16193
17.01 2018 в 12:28 1
+ 9
- 2
Съвременната интернет-комплексарщина ражда неописуеми безумия. Сума ти хора искат да се чувстват уникални и харесвани, и загърбват всякаква мисъл за самосъхранение, само и само за да постигнат мечтаната популярност.
Както е тръгнало, тези „предизвикателства“ ще станат по-опасни от вирусните епидемии.
 
Още от : Скептик
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.