Видни плоскоземци планират да стигнат "края на света" или Антарктида

НаукаOFFNews Последна промяна на 22 март 2019 в 15:43 8631 0

Кредит Expeditions Online

Банда изявени плоскоземци планират да отидат на експедиция в Антарктика, надявайки се да разкрият истинската природа на нашата планета веднъж завинаги.

Както съобщава Forbes, видни плоскоземци имат твърдото намерението да докажат един от стълбовете на своята теория или високата ледена стена, която крие „края на света”, а не някакъв „измислен Южен полюс”. 

"Всичко, което трябва да направим, за да затвори този дебат веднъж завинаги, е да се приближим до бреговете на Антарктида,", заяви пред ForbesДжей Диказби (Jay Decasby), виден плоскоземец..

„Ако можем да стигнем до брега на Антарктика и да я обиколим цялата, ще получим разстоянието, което ще докаже, че това са външните ръбове на плоската земя и ще опровергаем изцяло всеки аргумент на слънцепоклонническия култ към хелиоцентризма".

В документалния филм The Flat Earth: To The Edge and Back от Логан Пол (Logan Paul Vlogs), изявен поддръжник на тази екстравагантна теория на конспирацията, казва: "Описват ни погрешно каква е формата на Земята. Мисля, че Земята е плоска, защото ако не е плоска и всички ще паднем от нея".

Той също изрази интерес към идеята за обиколка около Антарктида: "Аз съм онзи човек, който ще стигне до ръба", добавя Пол. 

Договорът за Антарктика от 1961 г. може да затрудни плоскоземците. Основната цел на този международен договор е да пресече всяка претенция за териториален суверенитет в Антарктика. Плоскоземците твърдят, че той силно ограничава частното проучване на района. Е, все пак договорът предвижда, че в района трябва да има „свобода на научните изследвания“. Дали експедицията на плоскоземците може да се определи като наука обаче е друг въпрос.

Природата на Антарктида постоянно притеснява плоскоземците, отбелязва Том Нейл (Tom Hale) от IFLScience.

Обществото на плоскоземците Society Flat Earth обяснява на своя сайт, че по ръба на нашата земя съществува огромна 50 метрова ледена стена, която обгражда Антарктида, а ледът е с дебелина стотина метра. Според тази теория целта на тази стена е да попречи на изследователите да преминат отвъд пределите ѝ.

Почти всеки знае, че Антарктика е добре изследвана повече от век и много хора са я прекосили. На 14 декември 1911 г. експедиционен екип, воден от норвежкия изследовател Роал Амундсен, стана първият, който достигна до географския Южен полюс, побеждавайки съперника си британската експедиция, водена от Робърт Скот, с повече от месец. Подвигът е завършен от десетки експедиционни екипи от цял ​​свят.  

Вероятно си спомняте наскоро предложените планове за круиз на плоскоземци из световните океани през 2020 г. Този по-скромен план е очевидно вече в процес на разработка, според конференцията на плоскоземците, така че нека да видим дали ще се откажат най-сетне от безумните си фантазии.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !