18-метров робот направи първите си стъпки (видео)

Ваня Милева Последна промяна на 03 август 2020 в 07:20 9404 0

Не, това не е фантастичен филм или аниме - това е реален 18-метров робот, който прави първите си стъпки или нещо подобно.

Най-големият робот, създаван някога, наистина изглежда страховито. Той е вдъхновен от популярния робот Gundam - дългогодишен герой на множество телевизионни сериали и игрални филми, както и разнообразни видео игри и манга.

Масивният робот, който в момента се строи в Gundam Factory Yokohama, Япония, се вижда как повдига и спуска крака в подготовката за дебюта му през октомври 2020 г., въпреки че събитието може да бъде отложено поради продължаващата пандемия.  

Вижте как роботът мести краката си за първи път. Кредит: Michael Overstreet/YouTube

Вижда се как хора в кран правят нещо на робота, настройвайки движещите се части, докато се извършват тестове по механиката. Изглежда това е предварителен тест, без натоварване върху краката. Но макар че все още може да не е готов да се бори със суперзлодеи, той изглежда, че скоро ще може да ходи самостоятелно.

Gundam Factory Yokohoma работи над робота от януари с цел да осигури зрелището на ходещ 18-метров 25-тонен робот. Popular Mechanics съобщава, че роботът ще разполага със съчленени пръсти, 24 градуса свобода и способността да поддържа огромното си тегло и ще бъде още един от впечатляващите рекорди на японците в роботиката.

Роботът се изграждав пристанището на Йокохама, където ще остане една година. Това вече е техническо чудо и ще е вълнуващо да се види в експлоатация. 

Източник: A 60-Foot Robot Just Took Its First Steps, IFLScience

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !