3D-принтер за 179 долара (видео)

Наука ОFFNews Последна промяна на 07 април 2015 в 12:28 3657 0

Разработчици на 3D-принтери са направили нов опит да създадат модел на ниска цена, който поддържа високо качество на печат. Екип от учени и инженери, наречен Tiko 3D, са представили проекта си на сайта Kickstarter, създаден, за да се съберат средства за изпълнението на различни творчески, научни и технологични идеи.

Инженерите внимателно са разгледали възможността да се намали максимално цената на всеки елемент от устройството, за да може в крайна сметка да се получи продукт, който е лесен за производство, лесен за използване дори и в домашна обстановка. Освен това, принтерът ще бъде на приемлива цена - само 179 долара.

Принтерът TIKO ще може да печата с точност до 50 микрона при липса на каквито и да са свръхточни скъпи компоненти.

Като материали за печат ТИКО  ще използва конци от полилактид, найлон, полистирен или полистирол. Да се зареди материала в принтера е толкова лесно, колкото смяната на касета за нормален лазерен принтер.

Размерите на принтера са само 390/221/237 мм, а теглото му - само 1.7 кг, без контейнера с материала. Общият обем, в който става печата е 2.27 литра.

За производството на своя принтер разработчиците се надяват да съберат средства в Kickstarter в размер на 100 хиляди долара. Но в един относително кратък период от време (28 дни) доброволните дарения за този проект вече са надхвърлили 430 хиляди щатски долара.

Вече може да се направи предварителна заявка за иновативния принтер на страницата на компанията, а първата доставка е насрочена за ноември 2015.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !