Архитектура: Прозрачен басейн, под който са 150 метра празно пространство (видео)

На края на 42-етажен небостъргач в Хюстън.

Наука ОFFNews Последна промяна на 10 април 2017 в 12:12 9220 0

Кредит Houston Chronicle

В центъра на най-големия град в Тексас наскоро се появи небостъргачът Market Square Tower. През есента на 2016 г. администрацията му започва да търси наематели и въпреки че официалното откриване на сградата все още не се е случило, тя вече започна да привлича вниманието в социалните мрежи.

През пролетта на 2016 строители обявиха необичайния "небесен басейн" (sky pool). Той е проектиран така, че част от него стърчи от покрива на сградата, а под него няма нищо освен пропаст от над сто метра. 

Сега страницата на Market Square Tower публикува видео, с което може да проверите дали сте достатъчно смел да се разходите в "небесния басейн".

Прозрачната част на басейна е изработен от плексиглас с 20 см дебелина. Благодарение на това може да се разхождате по дъното, докато гледате надолу под краката си, виждайки всичко, което е под вас. Ширината на прозрачна част на басейна е около три метра.

За тези, които се страхуват от височини в Market Square Town има и друг басейн на терасата на четвъртия етаж. Цените на жилищата варират  - за апартамент с 52 квадратни метра струват по 1805 долара на месец, а за мезонет от 278 квадратни метра е десет пъти по-скъпо.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !