Бързи съвети как да пестим батерията на iPhone

Антония Петрова Последна промяна на 16 септември 2017 в 08:54 9242 0

Снимка: Pixabay

Животът на батерията на iPhone е нещо, от което дори най-запалените фенове на Apple се оплакват.

С натрупването на приложенията в устройството, увеличената употреба на камерата и поддържащите приложения като Siri, активното му състояние все повече се увеличава. Сайтът IBTimes дава пет съвета как може да се пести батерия при употреба на iPhone:

Изключете “Hey Siri”: Гласовият асистент Siri е винаги на разположение да ви изслуша. Приложението работи непрекъснато, което означава, че консумира батерия непрекъснато. В случай, че нямате нужда от него, можете да го изключите. За да го сторите, отидете на Settings > General> Siri или Settings > Siri и след това просто го изключете.

Спрете бекграунд-приложенията да се обновяват: Background App Refresh помага на другите поддържащи приложения да се учат докато потребителя често ги отваря. Позволява им да предсказват кога ще бъдат проверени следващия път и ги подготвя с най-новите данни. Тъй като приложението за обновяване работи в бекграунда /невидимо/, то то също консумира от батерията. Можете да го изключите през Settings > General > Background App Refresh.

Намалете яркостта на екрана ръчно: Автоматичното настройване на яркостта на iPhone е удобство, но отново отнема много батерия. Препоръчително е ръчно да се настройва яркостта според индивидуалните нужди. Това става през Settings > Display & Brightness и регулиране на яркостта чрез плъзгача.

Изключете динамичните бекграунди: Това са базирани на движение екстри, налични в устройствата iOS. Това са тапети (wallpaper), които дават на потребителя усещане за леко движение в тях. Ако нямате нужда от употребата на тази екстра, отидете на Settings > Wallpaper и изберете тапет без подобни ефекти от секцията “Stills”.

Изключете ефектите за движение: Потребителите на iPhone са наясно с ефектите на движение на екрана, които предоставят икони с визуална дълбочина, но които също изяждат от батерията. За да ги изключите, отидете на Settings > General > Accessibility > Reduce motion.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !