CNN прави новинарска платформа с летящи дронове

В рамките на проекта ще бъдат наети пилоти на автономни летящи апарати, за нуждите на различните новинарски услуги на компанията

Александър Александров Последна промяна на 23 август 2016 в 13:00 4725 1

Кредит CNN Air

CNN Aerial Imagery and Reporting или съкратено CNN Air е най-новата платформа на медийната корпорация, която има за цел да направи видеосъдържанието, заснето с летящи дронове, важна част от нейните новинарски услуги.

CNN отдавна използва летящите машини, за да заснема различни събития. Такива неотдавна бяха мащабните наводнения в Луизиана, САЩ, както и различни събития от предизборната кампания на демократите и републиканците.

С новата платформа обаче компанията ще разшири значително използването на автономните апарати и ще наеме пилоти специално за тази цел. Те ще предават картина както за новинарския канал, така и за множество други услуги на групата Time Warner, от която той е част.

През последните години отразяването на новини с летящи дронове е в плановете на много медийни компании, но все още не се е наложило като новинарски метод. Сред потенциалните проблеми са късият живот на батериите на летящите апарати, малкият обхват, както и все по-затегнатите регулации, които ограничават възможностите за използване на машините. С очакваното либерализиране на регулацията в този сегмент през следващите години обаче вероятно все повече компании ще използват дронове и за такава дейност.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12688

1

Emil Kasamakov

24.08 2016 в 11:09

"... отразяването на новини с летящи дронове е в плановете на много медийни компании, но все още не се е наложило като новинарски метод."

Ами то не е нов метод. От десетилетия в САЩ всички големи телевизии ползват хеликоптери в големите градове именно за новинарски цели. Като казвам "ползват" имам предвид техни собствени хеликоптери брандирани с логото на канала.