Дронове - подвижни улични лампи по поръчка (видео)

Наука ОFFNews Последна промяна на 21 ноември 2016 в 10:00 3915 0

"Uber за улично осветление" - така накратко може да се опише проекта Fleetlights на британската застрахователна компания Direct Line.

Уличното осветление е статично и не винаги е там, където е необходимо и затова компанията предлага да се използват дронове. 

Разработено е специално приложение за мобилни устройства, с което потребителите могат да си поръчат персонален дрон, който да осветява пътя им.

Поръчаният дрон долита сам и намира правилния човек и започва да се движи с него. Води се по мобилното устройство на потребителя, който е направил поръчката. Когато потребителят вече не се нуждае от осветлението, може да изпрати дрона обратно към разпределителната станция. Ако се изтощи захранването на дрона, операторите го връщат вна базата за зареждане. В такива случаи долита нов помощник, който ще продължи да осветява пътя на потребителя. Дроновете могат да се управляват на дистанция до 2,5 км и да се задържат във въздуха повече от 30 минути.

В момента компанията търси начин да приложи концепцията си на търговска основа, за да могат хората да се чувстват безопасно по улиците след залез слънце.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !