13 август 2022
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

ФБР срещу Сирийската електронна армия

Американските служби включиха трима сирийски хакери в списъка на най-търсените киберпрестъпници

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 27 март 2016 в 11:48 42941

ФБР включи в своя списък с най-издирваните киберпрестъпници трима членове на т. нар. Сирийска Електронна Армия (SEA) – хакерска организация, подкрепяща Асад. Става въпрос за сирийците Амад Умар Ага, Фирас Дардар и Петер Ромар.

Тримата са обвинени от американските служби в множество компютърни престъпления, свързани с неоторизиран достъп до чужди информационни системи. Самата SEA е обвинявана, че стои зад хакването на Twitter акаунта на медийната група Associated Press и разпространението на невярна информация, че Белият дом е бил обект на терористичен акт. Тогава това доведе до сериозен спад на борсовия индекс Standart & Poor's 500.

Предполага се, че хакерската организация е отговорна и за серия от атаки през 2011 г., насочени основно срещу западни новинарски организации и технологични компании. Сред потърпевшите са The New York Times, Forbes, The Sun, The Independent, NBC, The Daily Mail, Le Monde, The Onion, Microsoft, eBay, Facebook и др.

SEA е организирала и хакерска атака срещу портала за набиране на новобранци в американския флот, в който са били публикувани съобщения, призоваващи военослужещите да отказват заповеди.

ФБР дори обяви награда за информация, която може да помогне за залавянето на Ага и Дардар в размер на 100 000 щ. долара. Предполага се, че те се намират в Сирия. Двамата са съответно на 22 и 27 години, а прякорите им в мрежата са „The Pro” (професионалистът) и „The Shadow” (сянката).Рейтинг :
27.03 2016 в 12:27 1
+ 8
- 3
Хайде и ние бълхарският фолк да обявим награда, за арест и осъдителна присъда за всеки политик и чиновник, който публично ни е лъгал, лъже, хаквал е пари за бонуси за себе си от бюджета и за свои хора, а и от еврофондовете!????? Да обещаем на тези, които ги арестуват, пост в държавната службица и орден "Стара планина" - то и без това президентите ни ги раздават като топъл хляб тия ордени, явно са в изобилие?!!! И това ще оправи България, понеже тия досегашните все я оправят, все я градят и все неоправена, обрана, утрепана и емигрирала. Да почерпим опит от ФБР в борбата с престъпността! И това ше ни спаси от редица проблеми и в настояще и в бъдеще. дотам я докарахме, че през границата преминават цели групи прпез граничари, а ги лови някакъв пич Рамбо, когото върха на нахалството пък, Прокуратурата иска да разследва, задето е свършил работата на МВР? Ето това е парадоксалното тук - всеки, който свърши нещо полезно за нас и България бива осъден, оплют, прогонен, убит и осмян. Това е ужас.
 
Още от : Технологии
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.