Facebook обяви причината за големия срив. Още неприятности за компанията

„Промяна на конфигурацията на сървъра“

НаукаOFFNews Последна промяна на 15 март 2019 в 09:11 3989 0

Facebook преживя тежки часове, а неприятностите за компанията изглежда ще продължат.

Прекъсването на Facebook, включително Messenger и Instagram вечерта на в сряда до сутринта на следващия ден (българско време) засегна потребителите в целия свят.

Медиите съобщиха, че това е може би най-дългото прекъсване, което някога са преживявали две от най-големите социални мрежи в света.

Но никой не знае какво точно е причинило прекъсването - освен един туит днес, като за причина се сочи "промяна в конфигурацията на сървъра" съобщава Futurism.

"Вече решихме проблемите и системите ни се възстановяват", пише в туита. "Много съжаляваме за неудобството и оценяваме търпението на всички."

Още неприятности

Тази причина бе спомената в слухове, които се въртяха в Twitter за това, което може да е причинило масовото прекъсване на Facebook.

Това бе прекъсване, което не само разгневи отделните потребители. Facebook вероятно почувства натиска от безбройните си рекламни партньори и компании, които разчитаха на мрежата.

Основателят и главен изпълнителен директор на безплатната криптирана програма за съобщения Telegram се похвали, че приложението е регистрирало над три милиона нови потребители в деня на прекъсването на работата на Facebook.

Сривът се случи дни след като сенаторът и кандидатът за президент Елизабет Уорън обяви в петък смел план за разбиване на технологичните гиганти Amazon, Facebook и Google.

"Премахването на тези сливания ще стимулира здравата конкуренция на пазара - което ще окаже натиск върху големите технологични компании да бъдат по-отзивчиви към притесненията на потребителите си, включително по отношение на неприкосновеността на личния им живот", пише Уорън в Medium.

И за да се оформи поредицата от лоши новини за Facebook, компанията бе засегната от криминално разследване на прокурори в Ню Йорк за сделки с данни, които Facebook е извършил с други технологични компании като Amazon, Apple, Microsoft и Sony.

Голямо жури в Ню Йорк поиска записите от две компании - производители на телефони, които са имали активно партньорство с Facebook, съобщи вчера Ню Йорк Таймс. Точният фокус на разследването все още не е ясен.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !