Facebook ще ни позволи да си крием истинското име

Наука OFFNews Последна промяна на 16 декември 2015 в 12:27 3288 0

След сериозни и на моменти гневни призиви от различни уязвими общности, Facebook обяви, че ще преосмисли политиката си за "истински имена", съобщава Би Би Си.

Във вторник от социалната мрежа заявиха, че ще започнат тестове на нови инструменти, които да позволят, при специални обстоятелства, хората да споделят информация, без да използват имената, с които са регистрирани. Така ще могат да останат скрити хора, преживели домашно насилие, които искат да споделят нещо в социалната мрежа, както и хора, които смятат, че тяхната сексуална ориентация ги излага на опасност.

Въпреки тази отстъпка от Facebook отстояват твърдо политиката си за използване на истинска самоличност във всички останали ситуации.

"Ние изискваме от хората да използват име, с което са познати на своите приятели и семейство, защото когато хората използват своята самоличност, действията и думите им носят повече тежест, тъй като са отговорни за тях", обясняват от компанията.

Все пак те се вслушват в мнението на своите потребители и признават, че политиката им трябва да работи за всеки и най-вече за маргинализирани общества и застрашените от дискриминация.

Facebook ще усъвършенства системата си за докладване на фалшиви профили, като изисква всеки, който изпраща оплакване да мине през няколко стъпки, предоставяйки повече информация за измамата. Това ще помогне на екипа на социалната мрежа да разбера по-добре защо се подава даден сигнал.

В последно време социалната мрежа е поставена под натиск от правозащитни организации, заради своята политика свързана със самоличността на потребителите. Към създателя на Facebook Марк Зукърбърг бяха отправени сериозни критики след коментара му, че хората, които използват няколко имена или псевдоним показват липса на достойнство.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !