Ford представи нова система за свързани автомобили

По време на Световния мобилен конгрес компанията постави силен акцент върху комуникационните технологии

Александър Александров Последна промяна на 26 февруари 2016 в 08:33 3139 0

Автомобилният производител Ford направи изключително силно участие на тазгодишния Световен мобилен конгрес – най-големия форум на телеком индустрията в света, който се провежда от 22 до 25 февруари в Барселона.

Свързаните автомобили (т.нар. connected cars) бяха сред акцентите на изложението, което определи и сериозното присъствие на производители на коли. Със свои щандове на технологичното шоу бяха Ford, Mercedes и други водещи авто корпорации, а една от най-интересните лекции беше на трикратния световен шампион от Формула 1 Луис Хамилтън, който представи виждането си за автомобилните технологии.

Ford използва мобилния конгрес, за да представи своята нова автомобилна система Ford Sync, трето поколение, която е съвместима с платформите Android Auto на Google и Apple CarPlay. Тя позволява на шофьорите да управляват с глас аудиосистемата, навигацията, както и различни други приложения.

Компанията представи на конгреса и новия си модел Kuga, който използва системата. Очакванията на Ford са до 2023 г. над 43 милиона превозни средства по света да имат интегрирана Ford Sync.

Междувременно автомобилният гигант планира да утрои инвестициите си в разработката на собствени технологии за умно асистиране на шофьорите, включително въвеждане на автономни функции за паркиране, както и за каране в задръствания.

Един интересен пример за това е приложението GoPark, което ще бъде пуснато пилотно във Великобритания и ще може да насочва шофьорите натам, където има по-голям шанс да открият свободни паркоместа. Компанията анонсира и ново партньорство със стартъпа за мобилно плащане на паркинг услуги Mobile City.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !