Google обединява Android и Chrome OS

Двете платформи в бъдеще ще се развиват като една операционна система

Александър Александров Последна промяна на 01 ноември 2015 в 08:11 7457 0

Кредит Wikipedia

Технологичната корпорация Google ще обедини своята мобилна операционна система Android и значително по-слабо известната Chrome OS, която използва в преносимите си компютри Chromebook. Това съобщи The Wall Street Journal, позовавайки се на непотвърдени източници.

Стъпката на онлайн гиганта е логична, предвид че към момента Android е най-популярната операционна система в света, докато Chrome OS е една от най-малко разпространените. Още повече, че неотдавна Google представи новия си таблет Pixel C, който работи с Android, вместо с Chrome, предизвиквайки още тогава слухове, че ще се откаже от едната платформа.

По данни на американското издание, инженерите в компанията работят по обединяването на двете системи вече две години и наскоро са постигнали успех в това отношение. Очакванията са Google да представи новата си платформа през 2017 г., но още догодина ще бъде анонсирана нейна ранна версия.

Успоредно с тази новина беше изнесена и информацията, че самите устройства Chromebook ще получат ново име, което обаче все още не е определено. Корпорацията ще продължи да използва наименованието Chrome за своя уеб браузър, който работи както на персонални компютри, така и на телефони.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !