Хилтън „наема“ роботи – портиери

Машините ще работят с изкуствения интелект Watson на IBM

Александър Александров Последна промяна на 11 март 2016 в 08:59 2612 0

Поредното доказателство в подкрепа на твърденията, че роботите ще завземат нашите работни места идва от хотелската верига Хилтън. Нейни представители неотдавна съобщиха, че тя тества роботи – портиери, които възнамерява да внедри масово в своите хотели от висок клас.

Първоначално иновацията ще бъде приложена в САЩ, а самите роботи ще бъдат базирани на системата Watson на IBM, която към момента се сочи за най-умния „изкуствен интелект“, създаден от хората.

Автономните роботи ще носят наименованието Connie и са кръстени на основателя на хотелската верига Конрад Хилтън. Те вече могат да бъдат открити в хотела Hilton McLean във Вирджиния, където са пилотните тестове. Както посетителите там могат да се убедят, роботите са способни да отговарят на различни въпроси относно ресторантите и туристическите забележителности в околността, както и да дават информация за самия хотелски комплекс.

Всъщност симпатичните машини са модифицирани модели Nao, създадени от френската компания за производство на роботи Aldebaran. Нейни модели се използват също като асистенти в някои японски банки и дори в заведения. Цената на един такъв изкуствен портиер е около 8000 щ. долара.

Мнозина експерти вече видяха в Connie началото на по-широка тенденция за автоматизация на човешкия труд в САЩ. Припомняме, че според проучването „Бъдещето на наемния труд“ от изследователите Карл Бенедикт Фрей и Майкъл Осбърн, близо половината от работните места ще бъдат автоматизирани през следващите три или четири години.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !