Hyperloop Technologies обеща "голяма новина" на 11 май (видео)

Наука ОFFNews Последна промяна на 10 май 2016 в 14:01 4016 0

Кредит Hyperloop Technologies

Шефът на една от компаниите, ангажирани с разработването на футуристичния транспорт Hyperloop, обяви в неделя в Twitter, че ще направи много важно съобщение в 17:00 PDT във вторник, 10 май (3:00, сряда 11 май българско време).

Очаква се Hyperloop Technologies да покаже своята версия на Hyperloop на малката тестова писта, построена в пустинята Невада.

Hyperloop е футуристична транспортна система, която превозва пътници в капсули при скорости достигащи 800–1000 км/час. Собственикът на Tesla и SpaceX Илон Мъск предлага за първи път идеята за този революционен транспорт през 2013 г. и направи изследванията си публично достъпни, така че другите да могат да следват развитието на концепцията. Hyperloop Technologies е един от стартъпите, които правят точно това, разказва Tech Insider.

През декември Hyperloop Technologies обяви, че е изградила първата си тестова писта в индустриалния парк Apex в Северен Лас Вегас.

Hyperloop Tech Test Track /YouTube / AviSight

Тази първа тестова писта не е пълномащабна. Тя е малко над 800 м дълга, а компанията проверява двигателите само до около 530 км/час.


По същото време компанията заяви, че планира да започне открити тестове на пистата през първото тримесечие на 2016 г. Hyperloop Technologies заяви също, че планира през четвъртото тримесечие на тази година да започне тестване на своята система в пълен мащаб, което включва дистанция от 3.2 км и скорост от над 1100 км/час.

Все още не е обявено мястото за трасето за този пълномащабен тест. Възможно е да се разшири и съществуващата тестова писта Apex в Северен Лас Вегас.

It's ON! from Hyperloop Tech on Vimeo.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !