Японец е изобретил персонално превозно средство с размерите на таблет (видео)

Наука ОFFNews Последна промяна на 10 август 2015 в 14:24 2417 0

Японският инженер Кунаико Сайто (Kuniako Saito) и неговия екип от Cocoa Motors са разработили персонално транспортно средство с размери на таблет.

Според създателя си това е първият в света "автомобил в чанта".

Външно устройството WalkCar леко напомня скейтборд. То работи с литиева батерия и тежи между два и три килограма, в зависимост от модификацията. Алуминиевата основа на WalkCar може да издържа тегло до 120 кг, съобщава Reuters.

Според Сайто, хората ще могат да използват изобретението му, не само за лични пътувания, но също така и за пренос на товари - например, чанта с покупки.

Засега максималната скорост на устройството е 10 км / ч. След три часа зареждане, то може да преодолее разстояние от 12 км. WalkCar работи автоматично: започва да се движи, веднага след като собственикът му стъпи върху него и спира, когато човекът слезе. Управлява се като собственикът му се накланя в една или друга посока.

Според изобретателя му, устройството ще конкурира успешно подобни, но по-тромави изобретения като Segway и Winglet на Тойота.

Средствата за създаването на WalkCar са събрани с платформата Kickstarter. Поръчките започват се приемат тази есен, а доставките ще бъдат от пролетта 2016.

Цената на WalkCar ще бъде около 800 долара.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !