Японци купиха от Google Boston Dynamics и обещаха нови роботи (видео)

Наука ОFFNews Последна промяна на 10 юни 2017 в 14:16 21104 0

Японската SoftBank се съгласи да купи Boston Dynamics, компания, създала поредица от страховити роботи, както хуманоидни, така и подобни на бикове, кучета, коне или на незнайно какво, съобщи Technology Review.

Google, компанията-майка Alpahbet, досегашен собственик на Boston Dynamics още миналата година заплашваше, че ще я продаде. Възможна причина е липсата на комерсиални продукти, които са приоритет сега на Google и публикуването на видео, в което хора издевателстват над робот. Разбира се, това е само машина, която няма чувства, но Google се грижи за репутацията си.

Историята на SoftBank, която прозвежда хуманоидните роботи, не е много убедителна досега:

Само Pepper единствен от най-известните роботи, разработени от Softbank, вече работи в пицария, така че Handle, Big Dog, Atlas, WildCat и другите звезди на Boston Dynamics може би ще трябва да се научат на нещо полезно. И може би Pepper може да се научи от тях грациозна походка и други трикове.

Подробности за сделката не са оповестявани, но Марк Райберт, основател и лидер на Boston Dynamics, счита, че сливането с Softbank ще бъде за добро, за "по-интелигентен и по-свързан свят".

Да се надяваме, че Softbank ще се справи по-добре с Boston Dynamics, както и че закупуване има смисъл при положение, че се очаква застаряването на японското население да създаде огромен пазар за роботи, които могат да помогнат в домакинската работа.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !