Илон Мъск се страхува от … Трета световна война

Милиардерът допуска, че подобен конфликт може да му попречи в усвояването на Марс

Александър Александров Последна промяна на 17 декември 2015 в 11:26 6340 0

Кредит Wikipedia

Визионерът и милиардер Илон Мъск днес може би е най-известен със своята компания Tesla Motors, която разработва високоскоростни електрически коли. Той обаче е също сред създателите на алтернативната платежна система PayPal, както и на компанията за частни космически полети SpaceX, а сред плановете му е и създаването на иновативна транспортна система, наречена Hyperloop, която ще обединява магнитна възглавница с вакуумна тръба, за да избегне триенето.

Въпреки че е сочен като един от хората, които активно променят света около нас, самият Мъск изглежда също има своите страхове, а както стана ясно съвсем скоро, един от тях е вероятността от трета световна война. Подобни притеснения предприемачът е споделил в интервю за GQ.

В него той изказва опасения, че евентуален глобален конфликт би могъл да му попречи в едно от следващите му начинания – колонизирането на Марс. Според Мъск създаването на своеобразен „преден пост“ на човечеството на друга планета е морална отговорност за цивилизацията ни. Той не изглежда толкова притеснен от техническите трудности за постигането на тази цел. Това, което го тревожи сериозно, обаче си остава случващото се тук – на Земята.

Според него не можем да пренебрегнем възможността от Трета световна война. В подкрепа на думите си предприемачът посочва, че през 1912 г. западната цивилизация е обявила началото на нова ера на мир и просперитет, а само две години по-късно започва Първата световна война, последвана от втори глобален конфликт две десетилетия по-късно и от Студената война.

Затова милиардерът е категоричен, че трябва да приемем и вероятността за трета световна война, както и че ако тя наистина се случи, ще бъде много по-лоша от всичко, което се е случвало преди. В рамките на интервюто той говори също и за плановете си в областта на колонизирането на Марс, създаването на нови космически скафандри, развитието на Tesla, както и на проекта Hyperloop.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !