Intel вдигна рекорден брой - 1218 дронове - при откриването на Олимпийските игри (видео)

НаукаOFFNews Последна промяна на 10 февруари 2018 в 00:07 48288 0

Кредит Supercars World / YouTube

Компанията Intel постави световен рекорд за количество на едновременно управляеми дронове - по време на церемонията по откриването на Зимните олимпийски игри в Пьончан.

Тя стартира във въздуха в 1218 квадрокоптера, които образуваха различни фигури в рамките на няколко минути, включително и олимпийската емблема от петте пръстена, съобщава Wired.

Инженерите на Intel от няколко години разработват софтуер и хардуер за синхронни полети на множество дронове и периодично демонстрират техните възможности със светлинно шоу. В началото на 2016 те показаха синхронно управление на 100 дрона по време на изпълнение на симфониите на Бетовен, а в края на същата година, инженерите поставиха нов рекорд и пуснаха във въздуха 500 дрона.

Сега Intel поправи собствения си рекорд отново като броят на едновременно управляваните дронове стана 1218. Специалистите на компанията ги пуснаха по време на церемонията по откриването на Зимните олимпийски игри в Пьончан. По време на церемонията квадрокоптерите, оборудвани с LED светлини летяха над скиори и сноубордисти, а техният рой приемаше различни форми, включително на сноубордисти и на светещата емблена на петте олимпийски кръга.

Но заради изискванията за сигурност шоуто бе проведено предварително и бе излъчено на запис.

Както и за предишните шоута Intel използва квадрокоптерите Shooting Star, които са тяхна собствена разработка. Те са с размер 38 х 38 сантиметра, са оборудвани са с масив от цветни светодиоди и могат да летят до 20 минути с една батерия. По време на колективен полет те не взаимодействат директно помежду си, а комуникират само с координиращия компютър.


Квадрокоптер Intel Shooting Star. Intel Newsroom

По време на Зимните олимпийски игри три града в Южна Корея са обявени за забранена за полети зона. За да няма нерегистрирани дронове, нарушаващи въздушното пространство, следят радари, а после нарушителите ще се прихващат от противодронови дронове с мрежи.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !