Как да разберете всичко за интернет маркетинга за един ден? (видео)

Наука ОFFNews Последна промяна на 18 април 2016 в 13:59 2074 0

Възможно е, разбира се, да загубите времето си в сърфираме в интернет. А можете да зададете въпросите, които Ви вълнуват на специалисти и да получите отговори в множество на брой кейсове. Най-подходящият начин да направите всичко накуп е да попаднете на качествено събитие. Но дори там е нужно умно да прецизирате времето си.

Разговаряхме с организаторите на конференцията “Online Advertising: Конференция за интернет-маркетинг и SEO”, която ще се проведе в София на 22 април и ги помолихме да ни разкажат как да извлечем максимална полза от дадено събитие.

Разбира се, доста неуместно е да похарчиш едни пари за мероприятие и да получиш нулева полезност. Ако нещо такова Ви се случи, не бързайте да съдите за всички профилирани събития по предишния си неприятен опит. Много често за всяка негативна ситуация се намира просто решение.

Ситуация 1: “Много лекции, нищо конкретно. Не открих нищо интересно за себе си”.

Съвет: Съставете план за деня на конференцията.

Възможно е да не сте попаднали на точния лекторски слот, който да представлява интерес за Вас.

Ще си спестите много време, ако предварително сте се запознали с програмата на мероприятието и сте набелязали най-интересните лекции. Например, можете да разпечатите вкъщи програмата на ОА и да решите с кой панел си заслужава да започнете и за коя лекция да преминете в съседен панел.

Ситуация 2: “Мероприятието не ми помогна да реша собствени бизнес казуси”.

Съвет: подгответе предварително списък с въпроси, на които бихте искали да получите отговор.

Не мислете, че участието в конференцията ще разреши на мига проблемите Ви. Често отговорите на въпросите, които Ви вълнуват, ще дойдат от няколко лектора.

За начало, решете какво точно искате да знаете. Какъв проблем искате да решите? Затова разучете програмата, набележете релевантните лектори и запомнете кога ще изнасят лекция.

След лекцията със сигурност ще има време за въпроси и трябва да бъдете в залата, за да можете да ги зададете на лекторите. Ако не успеете, не се притеснявайте - ще можете да видите лекторите и в почивките. Много често личният контакт носи повече отговори на конкретни въпроси, а и така имате възможност да получите авторитетно мнение на признат специалист.

Също, не забравяйте да запишете безплатна консултация в рамките на мероприятието. В програмата на ОА има отделено време за SEO одита от специалиста на Netpeak Bulgaria - Николай Галинов.

Ситуация 3: “много събития обещават полезни контакти, но аз така и не успях да осъществя изгодни запознанства”

Съвет: подгответе се за активен нетуоркинг.

А именно: не забравяйте да подготвите визитните си картички и да проучите списъка с участниците.

Например, на сайта на Online Advertising участниците в конференцията могат да разгледат виртуалните визитки на другите участници, тъй като за деловата комуникация е необходимо да има все пак една предварителна подготовка.

Но, ако нямате време да проучите участниците, съсредоточете се върху лекторите. Разгледайте профилите им в социалните медии - така ще Ви е много по-лесно да завържете разговор, познавайки ги и в друга светлина.

На сайта на ОА може да направите това още по-лесно - можете да видите биографиите на всеки един лектор.

Ситуация 4: “Не ми харесва сухата теория. А никой не споделя истински цифри в презентациите си.”

Съвет: Ориентирайте се към лекциите, в които е обявено наличие на примери от практиката и case studies.

Разбира се, отговорността за съдържанието на лекциите е върху организаторите. Все пак, дръжте лектора в тонус – чувствайте се свободни да питате за конкретни цифри и case studies, ако те бяха слабо представени по време на лекцията.

Също така, не забравяйте, че често лекторите са готови да споделят позитивни кейсове, въпреки че негативният опит и неудачен експеримент често е не по-малко полезен. Не забравяйте да питате “какво не трябва да правя?” – понякога е по-лесно да се отговори на този въпрос, отколкото да се подаде “формулата за успех”.

Ситуация 5: “Не обичам официалностите. Най-интересното никога не става явно по време на скучна конференция”.

Съвет: Участвайте в конкурси и посещавайте афтърпартитата след мероприятията.

Някои конференции, в това число ОА, винаги имат част с конкурси и организират афтърпартита за да се създадат подходящи неформални условия за нетуоркинг “без вратовръзки”.

Оглеждайте се към социалните профили на събитието – вероятно там се публикуват условия за участие в конкурсите или време и място на афтърпартито. От коментарите и лайкове вие може да разберете, кой ще участва. Остава ви само да завържете разговор.

На пръв поглед, няма нищо сложно, но всички тези ситуации предполагат ангажираност на участника на мероприятието още преди началото на конференцията.

Между другото, хубав повод за проверка дали сте готови да реализирате всички съвети – на 22 април по време на конференцията Online Advertising. Ако вие търсите отговорите в областта на SEO, PPC, e-mail маркетинга, digital или e-commerce, прегледайте тезите на лекциите на OA.

А вече е време да започнете да се запознавате с участниците – онлайн маркетинг специалисти и собственици на бизнеси, които също искат да прекарат времето си на конференцията полезно, както и вие. Остана съвсем малко до конференцията – по-малко от 1 седмица. Вижте детайлите в сайта на конференцията Online Advertising: http://bulgaria.oaconf.com/.

Как протича една ОА конференция:

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !