Как технологиите развиха модерните камери за видеонаблюдение

Offnews Последна промяна на 02 юни 2020 в 19:28 6503 0

Камерите за видеонаблюдение и охраняване съществуват в полезрението на хората и ежедневието им от край време. Важността от това да бъдат осигурени безопасност и защита са приоритетни за цялото общество - поради тази причина и камери за видеонаблюдение са разположени на ключови места, за да спомагат за опазване на човешкото здраве и защита

Паралелно с развитието на технологиите се надгражда и качеството на видеокамерите

Живеем в извънредно технологично време - поколенията в двадесетте и тридесетте си години ударно усетиха промяната, която се наложи в ежедневието и начина на живот - от хора, слушащи музика от касетофон или уокмен, средата ги превърна в такива, които си споделят песни във виртуални облаци. Несъмнено живеем в годините на устремния технологичен бум във всеки един аспект от ежедневието ни. Технологиите заемат все по-централно място в живота ни - встъпително стават част от ежедневието ни и сега е сякаш немислимо да отсъстват от него.

Охранителният сектор и този, свързан с камерите за видеонаблюдение, не правят изключение. Развитието на технологиите определено остави своя отпечатък върху качеството, което предлагат устройствата за наблюдение - за кратки срокове камерите отбелязаха неимоверен прогрес по отношение на качеството и множеството функционалности, които предлагат.

Как развитието на технологиите повлия на видеонаблюдателните камери?

До преди няколко години с изключително застъпено ползване бяха аналоговите устройства. Аналоговите камери са онези, при които излъчваният сигнал преминава през кабел и същият този сигнал подлежи на обработка и възпроизвеждане посредством рекордер. Всички видове камери като куполни, тип "кутия", инфрачервени и пр. имат своите аналогови варианти. При тях качеството е добро, но не би могло да бъде сравнено с това, което предоставят последващите IP камери. Именно тук технологиите оказват своето влияние - наблюдава се тенденция на замяна на аналогови устройства с IP такива. При тях сигналът се обработва и предава през мрежата, което оказва положително влияние на качеството. с IP камерите бихте могли и да прегледате направените записи на по-късен етап или да ги гледате директно в момента на тяхното излъчване.

Технологиите оставиха своя отпечатък и в друг аспект от функционалностите на камерите, освен качеството на предавания сигнал. Моделите прогресират все повече към това да предлагат широкоъгълност на заснемане. Ако преди масово моделите са предоставяли 180-градусов ъгъл на записване, то, благодарение на технологиите, все повече устройства успяват да правят 360-градусов такъв.

Технологиите направиха възможно и камери да могат да бъдат позиционирани навсякъде. Разработиха се модели, специално предназначени за външно ползване - те са издръжливи на всякакви метеорологични условия. Това е аспект от устройството им, който, до преди години, е бил трудно постижим. Обстоятелства като лошо време под формата на дъдж или вятър вече не представляват затруднение за оптималната работа на камерите. Успешното интегриране на топлинни сензори пък отпращат тези устройства към съвсем други висини - набляга се на охранителната им дейност, на възможността да осигурят не само качествено видеонаблюдение, но и шанс да бъдат верен съюзник по отношение на съблюдаване и осигуряване на обществената безопасност, свързвайки се с множество допълнителни охранителни системи.

Всичко това прави камерите все по-всеобхватни по отношение на функционалностите, които предлагат, и по отношение на местата, на които биха могли да се инсталират и позиционират. Технологиите направиха възможно множество функционалности да се побират в устройства с размерите на копче, изравнявайки ги по оптималност с по-големите им събратя.

Обхватът на камерите не се ограничава само до масови позиционирания на обществени места. Все повече физически лица самостоятелно взимат решението да се снабдят със системи за видеонаблюдение. Поставянето на камери в дома или офиса гарантират защита и спокойствие, че в отсъствие на собственика обектът ще бъде охраняван. Разнообразие от модели може да откриете на SPY.BG. Осигурете на себе си, дома и офиса си сигурността, която е все по-ценена в наши дни. Технологиите определено правят всичко това възможно.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !